Selaković i Zorčič o saradnji Srbije i Slovenije 1Foto: Beta /MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/DS

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i predsednik parlamenta Slovenije Igor Zorčič razgovarali su danas u Beogradu o daljem unapređenju bilateralne saradnje i političkog dijaloga na svim nivoima.

Selaković je rekao da je Srbija zainteresovana za nastavak prakse organizovanja poseta na visokom i najvišem nivou i sa redovnim održavanjem zajedničkih sednica vlada dve države, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je izrazio očekivanje da će Slovenija, kao predsedavajuća Savetu EU, ostati dosledna u podršci proširenju Unije na Zapadni Balkan, i ukazao da izuzetno ceni svu pomoć koju je do sada pružila Srbiji u procesu evrointegracija, navodi se u saopštenju.

Sa Zorčičem, predsednikom Državnog zbora Slovenije, Selaković je razgovarao i o mogućnostima daljeg unapređenja ekonomske saradnje, o položaju srpske zajednice u Sloveniji, i o dijalogu Beograda i Prištine.

Selaković je ukazao da je Beograd u potpunosti posvećen normalizaciji odnosa sa Prištinom i da se zalaže za održiva i primenjiva kompromisna rešenja, ali i upozorio na nesprovođenje i sve češća kršenja Briselskog sporazuma od prištinske strane, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari