Seljimi iz PS: Sutra ćemo delovati u skladu sa našim mandatom 1Foto: Ramus Haradina / facebook (Arhiva)

Šef parlamentarne grupe Pokreta Samoopredeljenje (PS) Redžep Seljimi izjavio je da će sutra, kada se očekuje izglasavanje nove vlade, poslanici ove stranke delovati u skladu sa svojim mandatom, ali nije objasnio detalje šta to konkretno znači.

On je za prištinsku agenciju Kosova Press rekao da će PS sutra biti na strani zakona, ali nije kazao kako će se protiviti održavanju ove sednice.

„Pokret Samoopredelenje kao i uvek i sutra će biti na strani prava građana da biraju, delovaće u skladu sa svojim političkim stavovima i svaki poslanik će raditi u skladu sa svojim mandatom i poverenjem koje su mu dali građani“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, oni koji su zakazali ovu sednicu kosovskog parlamenta nisu imali u vidu da pandemija kovida 19 još uvek nije završena i da time dovode u opasnost javno zdravlje.

Seljimi kaže da oni jednostavno imaju cilj da oduzmu pobedu Pokreta Samoopredeljenje i pobedu građana.

Upitan da li se na prištinskim trgovima mogu očekivati suzavac ili protesti, on je rekao da njihovi protivnici ne mogu biti informisani o tome.

„Sutra ćemo raditi u skladu sa svojim mandatom, ali, zbog naših protivnika, planove zasad ne možemo podeliti sa javnošću“, rekao je Selimi.

On je danas na glavnom prištinskom trgu Skenderbeg potpisao peticiju za raspisivanje izbora, koju organizuje PS i rekao je da niko ne može da im oduzme pobedu, bilo protivustavnim sredstvima kao što je predsednikov dekret, ili nepravednom odlukom Ustavnog suda.

„Kao uvek i danas zajedno sa građanima Kosova zahtevamo izbore kao pravo građana da sami odlučuju o svojoj sudbini i to pravo se ne sme oduzeti nikome. Građani Kosova doneli su odluku 6. oktobra i proglasili pobednika, pobednik je Pokret Samoopredeljenje i putem ove peticije građani ponovo pokazuju da niko ne može da im oduzme pobedu“,  kazao je Seljimi.

Predsedništvo Skupštine Kosova je danas odlučilo da se sutra u 11 sati održi sednica parlamenta na kojoj je samo jedna tačka na dnevnom redu – izbor nove Vlade mandatara Avdulaha Hotija iz DSK u koaliciji sa Alijansom za budućnost Kosova, Socijaldemokratskom incijativom, Srpskom listom i strankama manjina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari