Senad Pećanin: BiH se ne može podeliti mirnim putem

Ostavite komentar


  1. BiH je ušla u rat zato što srbi ne žele da žive u istoj državi sa muslimanima. Muslimani su želeli unitarnu Bosnu, a srbi uniju sa Srbijom. To se neće promeniti sledećih hiljadu godina. Srbi nikad neće pristati na unitarnu bosnu, pošto znaju da će muslimani uvek težiti dominaciji i islamizmu. Srbi žele da žive kao evropski narodi a ne sa burkama i sa arapskim običajima. Ovih zadnjih godina su stanovnici federacije potvrdili te strahove. Sarajevo liči na Kairo. Nijedan normalan Evropljanin ne bi živeo u takvom gradu i takvoj državi.

  2. [email protected] se da nikad nisi bio u Sarajevo ili daj Boze u Los Andjelosu ili Londonu, a o Kairu i da ne govorim.Kairo je metropola i za Beograd.Promeni ime, bolje ti odgovara nacista.

  3. Баш по овом обрасцу су се понашали ови исти у периоду 1990-92, газили и сатирали сваку вољу српског народа, уз поруке, "ако вам се не свиђе, разгулите, у супротном, ми смо већина, има да слушате или рат"

    Знамо крвави епилог такве ароганције. Данас је државна заједница коју неки БиХ зову јвећ подељена. Административно, али важнија је подела у главама људи.
    Анимозитет је све већи, и анимозитету доприносе агитатори и хушкачи попут овог лика, који би са једне стране да имају тапију над БиХ а са друге да шаљу огавне поруке и увреде према Српској, а некад и Србима ђутуре. А видимо опет воле и да прете и призивају рат.
    Како год, данас је БиХ "де јуре" државна заједница, "де факто" је протекторат, а може се рећи и кондоминијум администрације САД (канц.ОХР) и ЕУ.
    Неки покушај од државе (без шанси да буде успешан покушај), трајаће док то буде воља важнијих играча, и остаће оно што је и била, место вечног неразумевања које повремено прелази у отворену мржњу.

  4. Neobično je da sada neko opominje da se BiH ne može poodeliti mirnim putem, a kada su stizale opomene da se BiH ne može odvojiti od Jugoslavije mirnim putem, onda su izabrali rat! Ono što je nastalo nasiljem, referendumom u kojem nije učestvovao jedan konstituvni (srpski) narod, sada se brani argumentima da treba sprečiti nasilje?! Neverovatno licemerje. Da Alija Izetbegović nije odlučio da na silu odvoji BiH ne bi bilo nikakvih sukoba na ovom prostoru!

  5. Jos kad bi na pocetku teksta bilo navedeno da je Pecanin ratni portparol muslimanskog MUP, citaocima bi bilo sve jasno. Uz more zamena teza Senad iznosi stav koji je vise nego dominantan u Federaciji BiH.

  6. Čudni su rezoni zagovornika BiH kao države. U bivšoj Jugi su svi narodi dobili pravo na samoopredeljenje, čak i albanci koji nisu bili konstitutivan narod. Jedino se srbima u Bosni uskraćuje pravo na samoopredeljenje? Zašto? Ima tu i srpske krivice. Umesto da se okrenemo zapadu i udjemo u NATO, mi koketiramo sa Putinom. Da smo u NATO paktu, drugačiji bi bio stav USA i zapadnih zemalja prema interesima srba, a u tom slučaju bošnjaci se ne bi tako junački protivili referendumu i pretili ratom. Još ima vremena za promenu kursa.

  7. Sto bi se delila? Imate Srpsku i Federaciju. Srbima ne treba Sarajevo, Bihac, Mostar, Tuzla a muslimani bi celu Bosnu! Ti je problem. Samo moze im se dogoditi podela Federacije, na Herceg Bosnu i opstatak muslimanske uprave! Da su pametni Srbi i Hrvati su trebali to i uraditi. Smiriti malo muslimane. Veoma su se obezobrazili! Stam vas bilo Bosnjaci!!!

  8. Halo,rijec je o projektu Velike Srbije:to osjeca Bosna,Hrvatska,Crna Gora,Makedonija(cak i kasarna koja se zvala"Vojvoda Misisc" u Mariboru…Balvane ispred Skupstine Srbije ne vide samo slijepci..Spremaju se vec sto godinaza more Jadransko,Krajine srpske…Srbi sanjaju svoje mitove o njihovom Balkanu,a zaboravljaju da ni Belgrad nije njihov,(izgradise ga Bugari kao svoj glavni grad),ali dzaba svijet kreci…dok im opet ne dodje NATO,izgleda.

  9. Gospodo, javljam se iz Kanade.
    Čitam dosta objava na intrenetu sa prostora bivše Jugoslavije a najviše BiH i Srbije. Valjda je sve krenulo od “ Zvijezda Granda“ jer eto tamo se sve voli.
    A onda Senad Pećanin i njemu slični hohštaoleri poput Vučića takođe, koji ni samo neznaju gdje da počnu a gdje da stanu. Vučić u Srbiji Pećanin u ovom članku.
    Obuzdajte se i ne rasplamsavajte nerede, nemire, mržnju, rat.
    Ujedinite se. Znate vi jako dobro ko vam je zajednički neprijatelj.
    I borite se zajedno. Ne budite naivni.
    Tom narodu Bosanskom i Srpskom dosta krvi je poteklo.
    Dosta ljudi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.