Senator Kris Marfi: Voleo bih da je Vučić video koliko je Vulin opasan 1Foto: FoNet/Kris Marfi

Američki senator Kris Marfi rekao je za Glas Amerike da se nada da će predsednik Srbije  Aleksandar Vučić, uvideti da šef BIA Aleksandar Vulin ugrožava njegove napore da gradi prijateljstva sa Evropom i SAD.

Ovu kratku izjavu senatora objavio je Glav Amerike na svom Tviter nalogu najavljujući širi intervju sa Marfijem.

U videu Marfi navodi da bi voleo da je Vučić video koliko je Vulin opasan.

„Ako Srbija zaista želi budućnost u Evropi, ne može da ima šefa obeveštajne službe koji otvoreno koordiniše sa Rusijom. Jasno smo stavili do znanja ne smao Srbiji, nego svim našim prijateljima, da će biti posledica ukoliko odlučite da se ne priključite sankcijama i budete uključeni u tajne aktivnosti sa Rusima. Želimo da Srbija bude deo evroatlanskog pokreta, da nejna budućnost bude u Evropi. Mislimo da je u njenom najboljem intersu da pošalje jasu poruku Rusiji da se invazija na Ukrajinu ne može tolerisati. Nadam se da će Vučić videti da Vulin ugrožava njegove napore da izgradi prijateljstvo sa Evropom i SAD“, rekao je Marfi.

 

Podsetimo,  Vulin je stavljen na listu sankcija SAD zbog sunje u umešanost u trgovinu oružjem, kriminal i korupciju ali i omogućavanje malignog uticaaj Rusije u ovom regionu.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, reagujući na ovu vest naveo je da su Vulinu uvedene sankcije jer Srbija nije uvela sankcije Rusiji, te da će od američkih organa tražiti dodatne informacije o vom slučaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari