Senator Marfi pred novinarima u Beogradu: Odneo sam cveće u školu "Ribnikar" 1Arhiva Foto: FoNet Milica Vučković

Američki senator Kris Marfi izjavio je da je jutros bio u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i položio cveće, izrazivši uverenje da će vlast, zajedno sa opozicijom, brzo, u nedeljama koje predstoje doneti mere koje će obezbediti da samo pravi ljudi mogu imati oružje.

Marfi je na konferenciji za novinare rekao da mu je važano kada dolazi u neku zemlju da razgovara i sa predstavnicima vlasti ali i sa opozicionim liderima, kao što je bilo i sada.

On je rekao da je razgovarao sa predstavnicima proevropske opozcije o istom setu pitanja kao i sa predsednikom i premijerkom Srbije, navodeći da su oni saglasni da Rusiji treba uvesti sankcije i da Srbija treba da nastavi evropski put.

Američki senator Kris Marfi izjavio je danas u Beogradu da Srbija i Kosovo treba da budu ponosni na Ohridski sporazum i da je najbolji način da se reše svi problemi njegova dosledna primena.

Marfi je na konferenciji za novinare naveo da je tokom posete Prištini jasno rekao da je potrebno ispuniti obaveze preuzete pre 10 godina i da je Zajednicu opština sa srpskom većinom moguće formirati u skladu sa kosovskim ustavom, ali i da Srbija treba da uradi svoj deo posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari