Sergej Trifunović u odgovoru Antu Tomiću: Ne nazivaš prijateljem nekog kog si video desetak puta 1Nova S Screenshot

Glumac Sergej Trifunović odgovorio je na društvenim mrežama piscu Antu Tomiću koji za „Velike priče“ napisao tekst „Sve je ovo Sergej zaslužio“ o proterivanju srpskog glumca iz Evropske unije i još pet zemalja, nakon nedavnih dešavanja u Splitu.

Trifunović je zamolio Tomića da ga ne naziva prijateljem, jer su se videli svega desetak puta u životu.

„Zamolio bih velikog publicistu, pisca, kolumnistu, te moralnu vertikalu iz Imotskog, koja me je više puta ovom jesivom tekstu nazvala prijateljem, da ne naziva prijateljem nekog koga je video svega desetak puta u životu. Poslednji put baš kod Vinka Radovanija u konobi kad me je pitao što smo se mi Srbi digli protiv Turaka, kad su oni došli da nas civilzuju. Potom je krenuo sa minimaliziranjem žrtava u Jasenovcu i tu sam se podigao od stola“, napisao je Trifunović.

On kaže da se prijatelji zovu telefonom kad čuješ da im se desila neka nelagoda, pogotovo ako je u planu pisanje o tome što se dogodilo.

„Prijatelji se, kad čujete da im se desila kakva nelagoda-zovu telefonom da ih pitaš jesu li dobro i u krajnjem slučaju, pogotovo ako kanis pisati o tome-šta se zaboga dogodilo. Prijateljima ne izmišljaš kolumnu prepunu tovarnih neistina, proizvoljnih paušalnih procena o njegovoj ličnosti, te na kraju gluposti

A ako ti pomenuti nije prijatelj kao što tvrdiš-a nije, ako te zanima novinarski, onda lepo okreneš našeg zajedničkog poznanika (koga si pozva samo da ga pitaš jesam li izašao, ne i šta se dogodilo) i dobiješ informacije koje portali i komentatori na njima nemaju“, dodaje.

Proslavljeni glumac najavljuje i da će celu priču iznti u podkastu Ladislava Tomičića u ponedeljak, kojem se zahvaljuje što je iz Splita „dojahao“ da snimi i njegovu verziju priče.

„Ante, stetson na čelo, nastavi pisati i suditi o svemu što ne znaš, triba zaradit, ja to razumin. Zašto ne i na nekom koga nazivaš “prijateljem.” Samo te molim, ako se desi da se sretnemo sledeći, jedanaesti put, poštedi me kao svog “prijatelja”, bilo kakve komunikacije. Bavi se govnima na splitskoj rivi, to ti dobro ide“, zaključuje Trifunović.

Tomić je kolumnu napisao za sajt „Velike priče“, a deo je preneo i naš portal.

Nakon što je Trifunović za tri dana u Splitu dobio pet prijava, između ostalog zbog šetanja psa Mileta bez povoca, ali i vređanja policijskih službenika – proteran je iz te zemlje. Uz proterivanje Trifunoviću je i na godinu dana zabranjen ulazak u čitavu Evropsku uniju, kao i Norvešku, Island, Lihtenštajn.

Kazne su ga, kako je sam kasnije rekao, koštale 1600 evra. Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske kažu da je do ove odluke došlo jer je u kratkom roku ponavljao činjene prekršaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari