Šešelj: Na idućem stranačkom kongresu biće usvojena odluka da se povlačim sa čela SRS 1Foto: Beta/EMIL VAS/DS

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je hteo da se povuče sa čela SRS, ali da nije naišao na razumevanje unutar strake i da će se o tome odlučiti na narednom kongresu.

„Nikada neću napustiti politiku, jer je politika moja sudbina i do kraja života biću u njoj. Što se tiče funkcije predsednika SRS, hteo sam da se povučem ali nisam našao na razmevanje unutar stranke pa ćemo o tom definitivno na narednom kongresu“, kazao je Šešelj za današnju Politiku.

Dodao je da je zatražio da se kongres održi u septembru, ali da je većina članova stranke bila protiv i založila se da bude održan redovan kongres u maju iduće godine.

Radikali nedostaju u Skupštini, naveo je Šešelj i ocenio da „Srbija nema ozbiljnu opozciju“.

„Kada su radikali bili u Skupštini Srbije, glasali smo za 11 rezolucija, deklaracija ili zaključaka republičkog parlamenta. Jesmo oštro kritikovali režim i iznosili konkretne primedbe, ali smo hteli da se demonstrira jedinstvo skupštine“, rekao je lider radikala.

Šešelj je ocenio da posebna sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji nije ispunila očekivanja cele nacije.

Kako je naveo, propuštena je prilika da sve stranke pokažu jedinstvo i opozicija je „pala na ispitu“.

„Nisu imali (opozicija) svest da je sada prilika da se iskaže jedinstvo povodom Kosova i Metohije, makar bili i nezadovoljni režimskom politikom“, istakao je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.