Šešelj: SRS i SPS tradicionalni partneri naprednjaka, očekujemo i Zavetnike 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je jutros da su ta stranka i Socijalistička partija Srbije (SPS) tradicionalni partneri Srpske napredne stranke (SNS), kao i da očekuje da to bude i stranka Zavetnici.

Lider radikala je u gostovanju na televiziji Hepi naveo da je predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski svojevremeno bila članica njegove stranke, navodeći da bi ona i danas bila radikalka da on nije bio u Hagu, u vreme kada je isključena iz SRS zbog „incidenta“ sa još jednom članicom.

Ocenio je da je Đurđević Stamenkovski „elokventna“, ali da joj nedostaje političkog znanja i iskustva.

„Ona je lutala u politici na nedozvoljen način. Prvo se približavala ovom izdajničkom sektoru, pa se udruživala sa ‘Ljotićevcem’ Boškom Obradovićem. Sad se vratila na pravi put. Šta je bilo, bilo je. Mene to više ne interesuje“, kazao je Šešelj.

Govoreći o skubima u pokretu „Mi – Glas iz naroda“, kazao je da su se oni podelili na tri grupacije i da je čuo da se Aleksandar Jerković, nosilac liste za beogradske izbore liste „Mi – Glas iz naroda“, priključio „ovoj našoj patriotskoj koaliciji“.

„Ove dve grupacije ne znam kako će. Mislim da će Nestorović sam sa svojom grupom pokušati da izađe na izbore, a ova druga grupacija se koleba“, naveo je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari