Milica Đurđević Stamenkovski: Sevojno napuštaju mladi 1Zavetnici, predaja liste u Sevojnu/Foto: Igor Đorđević

„Sevojno je jedna od opština u Srbiji iz koje je otišlo najviše mladih i to je poražavajuća statistika“, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Zavetnika, prilikom današnje predaje odborničke liste te stranke za lokalne izbore u toj, jedinoj, užičkoj gradskoj opštini.

„Mladi napuštaju Sevojno, jer u njemu ne pronalaze svoje šanse, radna mesta i budućnost“, poručila je Stamenkovski.

U Srbiji, dodala je, „veoma malo pažnje se posvećuje manjim opštinama i sredinama“ i objasnila da se one „razvlašćuju i ukidaju im se institucije“ i da se time  „građanima, koji žive u njima, šalje poruka da treba da ih napuste i da odu u veće centre, a neretko i u inostranstvo“.

Rekavši za sebe da je „najmađi predsednički kandidat, najmlađa predsednica stranke i najmlađi nosilac parlamentarne liste“, navela je da je „došla u Sevojno da podrži mlade ljude da žive tamo gde su se rodili, školovali, gde žele da zasnuju porodice i osmisle svoju budućnost“.

Zavetnici će, poručila je, „dosledno braniti principe porodične i domaćinske Srbije i čuvati njene državne, ekonomske i nacionalne interese“.

Aleksandar Milić, predsednik užičkog odbora Zavetnika, naveo je da ta stranka namerava da „animira mlade da se bave problemima Sevojna“, te da budžet te gradske opštine „ne bi trebalo da služi samo za plate funkcionera, već da se ulaže u projekte za bolji život Sevojničana“.

Na listi te stranke je sedam kandidata za sevojničku skupštinu, koja broji 19 odbornika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari