Simić: Ako deeskalacije nema, priča o izborima na Kosovu je hipotetička 1Igor Simić Foto: Srpska lista

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da je priča o izborima na Kosovu bez deeskalacije na severu besmislena i da bez ispunjenja uslova koje su građani postavili Srpska lista ne možu razgovarati o izborima.

„Ako deeskalacije nema, priča o izborima je hipotetička priča, ja ne želim da je vodim iz poštovanja prema ljudima koji su podržali i mene kao svog predstavnika i onima koji danas protestuju, mirno ispred svojih opština“, rekao je Simić za Glas Amerike na srpskom.

On je rekao da bez ispunjenja uslova koje su građani postavili pred Srpsku listu, oni ne mogu razgovarati o izborima.

Govoreći o zahtevu da se specijalne jedinice povuku sa severa Kosova, Simić je istakao da je nemoguće voditi normalnu kampanju u atmosferi straha za goli opstanak i bezbednost Srba.

„Potrebno je, biću vrlo direktan, povući te specijalne jedinice, to je zahtev Srba, zahtev Evropske unije, zahtev Sjedinjenih Država. Povući specijalne jedinice koje su ilegalno prisutne“, naglasio je Simić.

On je rekao da je taj stav preneo sagovornicima u Vašingtonu i da su naišli na veliko razumevanje.

„Samo što je razlika oko toga što kod njih postoji nada da će do deeskalacije doći, a ja kao neko ko živi na prostoru Kosova i Metohije tu deeskalaciju ne vidim“, rekao je Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari