Siniša Kovačević o vađenju kocki na Trgu Republike: Okreći, more! 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Pisac Siniša Kovačević reagovao je na novo postavljanje kocki na Trgu Republike.

On je na društvenoj mreži Iks šaljivo naveo razloge zbog kojeg se to ponovo radi i uzviknuo “okreći, more!”.

“Legenda kaže da, ako se kocke na Trgu Republike ne okrenu bar dva puta godišnje,izgore sve lažne diplome,izblede sve tetovaže,botoks i hijaluron se pretvore u kiselu vodu,nestane crkvenog ordenja,ne pokradu se izbori i umru sve bebe delfini i svi ljubicasti jednorozi.Okreći,more!”, napisao je Kovačević koji je i bivši potpredsednik Narodne stranke.

Podsetimo, od noćas je počelo vađenje kocki na beogradskom Trgu Republike, u Ulici Vase Čarapića i zbog toga će u tom delu grada saobraćaj biti obustavljen sve do ponedeljka.

Od temeljne rekonstrukcije 2019, pa do danas, kocke su zbog loše odrađenih radova premeštane više puta.

Ovim povodom oglasile su se opozicione partije.

Koji put se vrši rekonstrukcija Trga republike i ko snosi odgovornost za izvedene radove, pitaju prvog čoveka Beograda Aleksandra Šapića iz Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića.

Dok se predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović pita dokle će ove kocke izdržati.

„Ne mogu da rekonstruišu kako valja jedan Trg posle više od 400 dana i sa preko osam miliona evra, a kamoli da vode grad. Sada (predsednik Privremenog organa grada Aleksandar) Šapić očigledno postavlja nove kocke, a koliko će one izdržati ne znamo. Ono što znamo je da celu tu njihovu igrariju plaćaju svi Beograđani i to skupo“, ocenila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari