SkaSka: Potpisivanje Sporazuma sa Kosovom je preduslov za mir 1Foto:N.S.J.

NGO „SkaSka“iz Zrenjanina saopštila je da podržava potpisivanje Sporazuma kao i nastavak pregovora Srbiej i Kosova jer se sada odlučuje da li će srpko društvo opstati ili ne.

Kako navodi direktorka Skaske Tatjana Tabački, opozija o ovom pitanju uglavnom bezidejno ćuti.

„Opozicija je nema jer nema političku ali ni društvenu širinu, dok vlast plače nad svojom sudbinom iako je jasno da su vlast i odgovornost, egal. Manje stranke kao LDP i LSV, pokazale su da zapravo one, toliko napadane i diskriminisane, jedine imaju državničku politiku“, kaže Tatjana Tabački.

Ona je navela da upravo gledamo poslednje činove raspada Jugoslavije a da je dinamična situacija u svetu koji se menja svakodnevno, naterala tromu Srbiju da redefiniše sopstvene granice i suverenitet.

„Umesto napretka, gase se žarišta koja tinjaju više decenija, pre svega tu mislim na na otvoreno pitanje granica kad je reč o Kosovu. Na stolu je Francusko/Nemački sporazum, koji na početku u mnogome podseća na sporuzum dve Nemačke iz 1972. Razlika je je bitna, a ona se sastoji iz toga što današnji Sporazum nije pravno obavezujući, koliko je suštinski politički i predstavlja korak napred ka istini ili čistoj situaciju“, objapnjava Tatjana Tabački.

Kako navode u NGO SkaSka, važno je nastaviti sa pregovorima kako bi srpski zahtevi imali veći značaj u pregovaračakom procesu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari