SKOJ narodnim stražama čuva Grobnicu heroja na Kalemegdanu

Ostavite komentar


  1. Meni je strašno i morbidno da grobovi budu usred parka, tu gde šetamo decu i gde dolaze turisti. Neću da moju decu plaše neki grobovi iz prošlosti, valjda treba da gledamo napred.

    1. Сад ће, са овим „народним старжарима“, хорор атмосфера да буде употпуњена. Ноћ вештица током целе године…

    2. Poštujem značaj i žrtvu svih palih za slobodu svog naroda i države, ali istog sam mišljenja. Pojasniću.
      Vremena se (ne)menjaju, svi pokojnici ili njihovi posmrtni ostaci treba da budu smešteni na za to naročito uređenim mestima večnog počinka, javnim ili privatnim, koja se kod nas obično nazivaju grobljima, i to u posebnim celinama tih objekata, gde svako ko želi može da sazna ili dopuni svoja znanja o istoriji i doprinosu tih zaslužnih ljudi celom našem društvu.
      U parkovima, šetalištima i drugim sličnim objektima smatram da je zaslužnim licima prigodnije podići spomenik ili kakvo god drugo obeležje, pod uslovom da ono može da poveže takva lica sa konkretnim objektom.
      U suprotnom poštujmo namenu i vrednost svakog namenskog javnog objekta i ponaosob privatnost pojedinca, preminulog ili živog.
      Moje mišljenje se odnosi isključivo na javne objekte koji treba da služe kao opšte dobro, dok su privatni posedi jedna sasvim druga priča.

      1. Како је Моша 1957. дао живот за њих?

  2. Сад и ови имају своје „народне страже“?! Вајмарско време, заиста….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.