Skot: Najvažnija normalizacija odnosa Prištine i Beograda

Ostavite komentar


  1. Vasa ekselencio! kako Vi smatrate da ce doci ili treba doci do "normalizacije" odnosa kad nam neko otima 15% nase teritorije? Dali smatrate da bi Srbi trebali da budu zahvalni NATO i Americi sto nas lisava dela teritorije koji za Srbe nije samo geografski pojam vec duhovna riznica koja se cupa iz naseg srca i duse. Za dusu manje vise, Vi to ne razumete jer je i nemate. Oduzimanjem teritorije KiM Vi nam uskracujete hiljadu godina duhovnosti srpskog naroda. Vi bi to razumeli da ste nekim slucajem otkriveni u petom ili sestom veku. Medjutim Vi ni istorijski ne postojite kao drzava vise od dvesta godina pa nije ni cudo sto ne mozete da pojmite sta kolevka srpske kulture znaci za nas. Vama,Amerikancima su drugi doneli kulturu; Irci Skoti, Englezi , Nemci, Francuzi, Spanci.. Tako da vi nemate period razvoja kulture kao sto ga imaju Srbi. Zato i ne znate koliko je Srba zrtvovano na oltar pravoslavlja da bi ostali ono sto jesmo danas.

  2. "Kajl Skot za Politiku i dodao da bi ga iznenadilo da Kosovo bude uslov za Evropsku uniju: Pre ce biti da bi ga iznenadilo da to ne bude uslov

  3. Po sebi se razume da će normalizacija najpre uslediti na državničkom nivou.

  4. Bas ne volim ovu vrstu "bebeceg razgovora", tj poigravanja sa zdravom logikom slusalaca/citalaca.
    Ne zele priznanje, zele normalizaciju? A koji je konacan cilj, kakvo je to konacno stanje kojem se tezi kroz tu "normalizaciju"?

  5. Srbija ne treba da ponavlja greške iz svoje istorije,sve susedne države sa kojima se Srbija graniči su u NATO alijansi,ukoliko želimo da imamo kontrolu nad Kosovom i da zaštitimo naš narod i naše svetinje na Kosovu i Metohiji,tada moramo bezpogovorno aplicirati za članstvo u NATO alijansu.Tada kao punopravna članica MATO,naši vojnci bi odlazili u bazu Bondstil,koja se i nalazi na našoj ustavom utvrđenoj teritoriji,tada bi ulazak u E.U. bio 2022.godine.To je realnost,sve drugo su fantazije i mućenje diplomatske vode sa prolongiranjem političke realnosti.Srbija nema kopnenu granicu sa Rusijom,Rusija je pomagala Srbiji uvek kada je bila u prilici da kopnom dođe,pomagala je Karađorđevim ustanicima preko Vlaške,dok je mogla,pomogla je u oslobođenju Srbije u drugom svetskom ratu,ali sad je to ne moguće.Zato nema Južnog toka kroz Srbiju,a kad već nema Južnog toka šta će nam Srpsko -Ruski humanitarni centar,pa vazdušne linije i pomorske i kopnene su kontrolisane,od strane NATO alijanse.Realnost je Srbija u NATO alijansi, neracionalno je,i pogubno za Srbiju da ponavlja istorijske greške na leđima svog sopstvenog naroda,jer je Srpski narod u svim ratovima najviše zla pretrpeo od svojih suseda,država i naroda sa kojima se Srbija graniči ili sa kojima je zajedno živela.

  6. Srbija je upropaštena zemlja!!! Midraciii…
    Ko je krivac mudraci o tome govorite. Dosta demagogije…
    P:SAJDZO 2017

  7. "Skot: Najvažnija normalizacija odnosa Prištine i Beograda" Jaсно дају до знања шта хоће и зашто "трпе" Вучића. А Руска Федерација? Остаје при свом ставу док га због неког интереса не промени (нпр. Крим?). И то је тако. И биће.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.