Skot: Srbi imali preuveličane nade u Trampa

Ostavite komentar


  1. Taman sam se poradovao da ambasador Skot neće pominjati Ruse i čak prekorio moje kolege komentatore da ga ne nazivaju njegovim prezimenom u srpskom značenju, kada ono… Nigde od onoga šta SAD i njena administracija treba da ponude Srbima da bi ih mi smatrali prijateljima već nam koji smo mu ukazali gostoprimstvo, gde se ne samo po srpskim običajima obično dolazi sa darovima on nas uslovljava nečim neprihvatljivim za iole svesnog naroda koji drži do sebe… No da počnemo redom. Trampu traje mandat još četri godine i lako može doći do drugog mandata – dakle Srbi imaju još 9 godina nade da se Ameri opasulje i shvate da su im Srbi uvek bili prijatelji i dali im dva najumnija sina (Teslu i Pupina) bez kojih bi Amerika i čitav svet bili u mraku i sporazumevali se na daljinu dimnim signalima. Uostalom zašto je Skot učio Srpski kada mu je po svemu sudeći toliko mrska. Pa u Teksasu su Meksikanaci većina a nemaju pravo na nezavisnost, pa Katalonija… Ali Amerima je to u genima pa i drugima preporučuju da Srbima otimaju Zavičaj i seteruju ih u rezervate (enklave) ko Indijance samo trebamo da uvek idemo u narodnoj nošnji da bi Albanci slavodobtno slikali svoju dečicu sa krvoločnim Srbima… Poređuje eventualnu albansku vojsku u R. Kosovo sa slavnim srpskom vojskom koja baštini oslobodioce od Otomanskog ropstva i na strani saveznika, dakle i SAD u dva svetska rata. Npr. Bugarska je posle kapitulacije Nemačke preko svastike na šlemovima nalepili petokrake ili BiH koja je bila u sastavu ustaške NDH… Ali dobro, svesni ste da bez promene ustava R.K. i bez konsenzusa nema ni Vojske. I zato je potrebna Srpska Lista (treća stranka po snazi) i njena apsolutna pobeda u deset od tridesetak kosovskih opština. Tanka većina u skupštini i vladi R.K. zavisi od Srpske Liste pa prema tome… Dabome… Još nešto, razgovori Srba i Albanaca na KiM ili R. K. su nemogući bez Srpske Zajednice Opština onako kako su potpisali u Briselu i kako je Ahtisari predvideo… E pa Vaša ekselencijo srećna Vama i američkom narodu nova 1918.god. i netražimo da nan uzvratiš istom merom makar u prazničnom broju… Nego da se nadamo da ćete nam čestitati onu našu (srpsku) Julijansku novu godinu i pokazati da ipak poštujete i cenite svoje domaćine.

  2. `Skot: Srbi imali preuveličane nade u Trampa ““. Recenica iz naslova, sa duplom tackom se ne nalazi nigde u tekstu.

  3. Srbi su ocekivali mnogo od Trampa samo zato sto im je Putin tako namignuo. A od njega ocekuju da im bude tata.

  4. Oprostite mi na grešci. Naravno da sam ambasadoru i američkom narodu čestitao novu 2018.god. Po inerciji, pišući o Američko – Srpskom prijateljstvu i Pupinu, pomislih na velikog Vudroa Vilsona koji po meni više zaslužuje spomenik i ulicu od Ruzvelta u Beogradu jer je ulaskom SAD u Velikom Ratu izdejstvovao pobedu. 28.07.1918.god. proglasio je za američki praznik Srba i kasnije pomogao da Srbi ostvare najveću Srbiju posle Dušanove i lično mislim da mu je to ona druga Amerika više zamerila od rasizma.

  5. А, у кога то Србљи нису полагали преувеличане наде?! Овде нико ништа не ради сем што се нада…

  6. E pa Milivoje, nije se loše nadati i naravno raditi da se te nade ostvare i to nije karakteristika samo Srblja već svih malih naroda ili onih koga su geopolitička dešavanja osakatila. Čitao sam originalni intervju i ambasador ovi odgovori deluju malčice umiveniji i npr. poredi raspad Jugoslavije i Miloševićeve SRJ sa Austrougarskom monarhijom i kako su svi oni oteti delovi sada zajedno u EU. Da, ali u toj EU smetaju snažni lideri kao što su Orban i Kurc. Ne znam što Ameri vole poređenja vrlo često nesuvisla – kao: Tramp je drugi Milošević to mu dođe kada smo onomadne u Knez Mihajilovoj ulici u Bgd. Gorbačovu govorili da je njegova perestojka ustvari naše samoupravljanje. Eto, ja opet naširoko i nadugačko i da nadam se da će ovde biti još tako duhovitih, lucidnih i konciznih komentara poput tvojih.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.