Škrijelj (SDA Sandžaka): Ne birati organe na osnovu pokradenih izbora, raspisati nove 1Foto: Youtube/SDA Sandžaka/Screenshot

Predsednik ogranka Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka za Novi Pazar Ahmedin Škrijelj ocenio je danas da je skupštinska većina u tom gradu „zasnovana na neregularnostima i krađi glasova” i da nema legitimitet i legalitet da bira bilo koga i upravlja gradom.

Škrijelj, koji je i narodni poslanik je na konferenciji za novinare ponovio da su protekli izbori, na svim nivoima, bili nepošteni i pokradeni, te da se na osnovu njih ne može konstituisati niti jedan organ.

Skupština Novog Pazara konstituisana je u ponedeljak, a većinu su formirali Sandžačka demokratska partija (SDP) i koalicija Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS).

Novoizabrani predsednik lokalnog parlamenta Samir Lekić prvu sednicu Skupštine sazvao je za 13. februar, kada bi trebalo da se biraju gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog veća.

Škrijelj je kazao da su “svi mandati SDP sporni“, te da, kako je naveo, “ pokušaj sazivanja i održavanja sednice nije rešenje“.

„Ova samozvana skupštinska većina, koja je zasnovana na neregularnostima i krađi glasova, nema legitimitet i legalitet da, glasovima koje su oteli od građana, bira bilo koga i upravlja gradom”, rekao je Škrijelj.

On je, kao prelazno rešenje, pozvao sve ostale izborne liste da „podele odgovornost i zajedno formiraju vlast sa 20 odsto učešća u upravljanju gradom, dok Ustavni sud, kako je istakao, ne poništi izbore na svim nivoima.

Škrijelj je poručio da je Rezolucijom Evropskog parlamenta potvrđeno ono što su iz SDA Sandžaka govorili od samog početka, – da izbori nisu bili pošteni i demokratski, te da su bili pokradeni.

Tvrdi i da se „jedan od najbrutalnijih primera izborne krađe desio u Novom Pazaru“.

„Sada je na Ustavnom sudu da ne ostane gluv i nem na sve ovo što se dešava i da uvaži dokaze koji su priloženi“, kazao je on-

Jedino „normalno rešenje“ je, kako je ukazao, ; da se izbori na svim nivoima ponište i da se održe novi, u potpuno drugim uslovima, sa sređenim biračkim spiskom i jasnom i striktnom kontrolom poštovanja izbornih pravila.

Podsetio je da je SDA Sandžaka pokrenula postupke pred pravosudnim organima za poništenje izbora i utvrđivanje krivične odgovornosti predsednika Gradske izborne komisije “zbog neregularnosti tokom izbornog procesa”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari