Skup desničara „Stop nasilju nad Srbima na KiM“ odlaže se za subotu kako bi bio istovremeno sa protestom „Srbija protiv nasilja“? 1Foto: Vojinn Radovanovič

Par minuta pre početka protesta „Stop nasilju nad Srbima na KiM“ ispred spomenika cara Nikolaja u ulici Kralja Milana u Beogradu, više je novinarskih ekipa nego građanki i građana.

Kako svedočimo na licu mesta, nema ni obeležja tog skupa, koji je najavljen pre tri dana, kako bi se priključio protestu „Srbija protiv nasilja“.

Među malobrojno okupljenima, tu je gradski odbornik Borislav Antonijević iz redova Patriotskog bloka koji je deo grupacije Lekari i roditelji za nauku i etiku koji su, između ostalih i najavili ovaj skup.

Kako je Antonijević rekao Danasu, nema i dalje informacija o tome da li se ovaj skup održava danas ili je odložen za sutra, u subotu, 3. juna.

Kako saznaje Danas skup će početi u subotu 3. juna u 17 časova u Pionirskom parku ispred Skupštine.

Međutim, Ivica Božić, predsednik udruženja Antiglobalisti Srbije, koji je organizaciji „Stop nasilju nad Srbima na KiM, izjavio je ranije za Srbin.info, da se skup odlaže za sutra, 3. juna, imajući u vidu da je protest „Srbija protiv nasilja“, takođe, odložen za subotu.

Božić je napomenuo da se u 17 časova okupljaju njihove prostalice kako bi zajedno otišli na protest „Srbija protiv nasilja“.

Podsetimo, protest „Srbija protiv nasilja“ koji organizuje više parlamentranih organizacija, odložen je sa petka na subotu, kako bi se, između ostalog, izbegle provokacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari