Skup protiv nasilja održan u Užicu 1Protest Zeleno-levog fronta u Užicu/Foto: N. Kovačević

 

Gradski odbor Zeleno-levog fronta u Užicu održao je večeras, ispred Skupštine grada, protest „Srbija potiv nasilja“.

Osim članova tog odbora, protestu su prisustvovali i drugi građani, koji su zahtevali od republičke vlasti da ispuni zahteve sa skupa „Srbija bez nasilja“ u Beogradu.

„Okupili smo se da izrazimo nezadovljstvo stanjem u društvu, a o posledicama tog stanja smo, nažalost, imali prilike da svedočimo nedavnim masovnim tragedijama“, rekla je novinarima Jovanka Lučić, portparolka tog odbora.

Ona je dodala da su se protestu pridružili i drugi Užičani, koji su podržali zahteve dela opozicije sa skupa u Beogradu, a koji, kako je rekla, „očekuju da se nađu rešenja kojima će se društvo zaštiti od nasilja“.

Skup protiv nasilja održan u Užicu 2
Jovanka Lučić/Foto: N. Kovačević

„Očekujemo i smene odgovornih za sadašnje stanje u zemlji, ali i da REM, konačno, počne da radi svoj posao“, poručila je Lučić.

Pojasnila je da je to bio skup članova užičkog odbora Zeleno-levog fronta, koji je u procesu osnivanja.

„Nismo pozivali građane na protest, ali neki su nam se pridružili, jer podržavaju naše zahteva, a nisu bili u mogućnisti da otputuju u Beograd, na večerašnji protest“, kazala je za Danas Jovanka Lučić.

Jednočasovni protest, kome je prisustovalo tridesetak ljudi, na kome nije bilo govornika i transparenata, protekao je u tišini i mirno.

Prema saznanjima Danasa, građani Užica i okolnih gradova su se sami organizovali i svojim automobilima su otputovali u Beograd, na večerašnji protest.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Detaljne informacije o protestu u Beogradu možete pratiti na našem blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari