Skupština Novog Pazara danas o komunalnoj miliciji, radu javnih ustanova i kadrovskim promenama 1Foto: Senad Zupljanin

Skupština Novog Pazara raspravljaće danas o odluci o formiranju komunalne milicije, planovima i programima javnih ustanova za ovu godinu i birati novog člana Gradskog veća koji će na toj poziciji zameniti Enesa Buhića, objavio je radio Sto plus.

Komunalna milicija biće organizaciona jedinica u sklopu lokalne samouprave i brinuće o komunalnom redu u gradu.

Iz Gradske uprave su tom radiju najavili da će konkurs za prijem 15 milacajaca i jednog načelnika biti raspisan po usvajanju odluke i da će nakon toga oni biti upućeni na obuku.

Pred odbornicima naći će se i planovi i programi rada svih javnih ustanova za 2021. godinu, kao i kadrovske promene u nadzornom i upravnom odboru Centra za socijalni rad.

Za predsednika Upravnog odbora predložen je Jasmin Hamzagić, a članove Amela Alivodić, Zoran Jeremić, Almasa Đekić i Samra Murić, a Nadzornog odbora Sanida Bačevac, Nermina Bektović i Radoš Mrlješ.

Skupština će razmatrati i zahtev „Gradske čistoće“ da se za deset odsto povećaju cene za iznošenje komunalnog otpada, kao i izmene lokalne komunalne takse za držanje motornih vozila.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o prodaji jedne parcele u vlasništvu grada, kompaniji Dunav osiguranje za 171.350 evra.

Skupštini je predloženo i da razreši dosadašnjeg člana Gradskog veća Enesa Buhića te funkcije jer je izabran za državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Odbornici će birati novog člana veća, ali u dnevnom redu nije navedeno ko je kandidat za tu poziciju. To mesto u gradskoj vladi pripada listi „Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari