Premijerka Brnabić predložila svoju savetnicu za ministarku prosvete 1Prinstkrin RTS

Premijerka Srbije Ana Brnabić  pozvala je poslanike Skupštine Srbije da za novog ministra prosvete izaberu profesorku dr Slavicu Đukić Dejanović.

Ona je pročitala detalje iz biografije Dejanovićeve, navodeći da je ona završila Medicinski fakultet, da je specijalizirala neuropsihijatriju.

„U sedam mandata bila je poslanik, bila je ministar za brigu o porodici, predsednik Skupštine, vršilac dužnosti predsednika Srbije , ministar zdravlja i minisar bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku“, obrazložila je premijerka Brnabić.

Navela je i da je prof dr Slavica Đukić Dejanović trenutno njena specijalna savetnica, ali i da je autor sedam knjiga i da ima više od 200 naučnih radova.

„Bila je najmlađa žena doktor nauka u Šumadiji“, navela je Brnabićeva.

Slavica Đukić Dejanović zameniće na mestu ministra prosvete svog partijskog kolegu Branka Ružića, koji je podneo ostavku nakon dva majska masakra. Opozicija najavljuje da neće glasati za njen izbor, jer smatra da je to popunjavanje koalicione kvote, ali ne i rešenje za  sistemske probleme koji vladaju u prosveti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari