Spisak poslanika koji su glasali za nepoverenje Gašiću 1Printskrin RTS

Nevladina organizacija Otvoreni parlament objavila je na svojim nalozima na društvenim mrežama spisak poslanika koji su 5. jula glasali za nepoverenje ministru policije Bratislavu Gašiću u Skupštini Srbije.

Ovaj spisak izvazvao je interesovanje dela javnosti zato što je 61 poslanik (od neophodnih 60) podneo zahtev Skupštini da raspravlja o poverenju ministru policije i njegovoj odgovornosti za dva majska masakra u Srbiji.

Rasprava o tome počela je 15. juna a glasanje je održano 5. jula u 17 časova. Vladajuća većina je glasala protiv nepoverenja Gašiću i on je ostao ministar.

Spisak poslanika koji su glasali za nepoverenje Gašiću 2
Prinskrin Tviter

Na priloženom spisku se vidi da je za nepoverenje Gašiću glasalo troje samostalnih poslanika koji ne pripadaju ni jednoj poslaničkoj grupi, zatim troje iz Dveri, četvoro iz DS, četvoro iz Ne davimo Beograd, odnosno Zeleno-levog kluba, zatim sedmoro iz Moramo Zajedno (uključujući Nebojšu Zelenovića, Aleksandra Jovanovića Ćutu i Đorđa Miketića), zatim Veroljub Stevanović iz grupe Novi DSS-POKS, zatim šestoro iz Narodne stranke (uključujući i Miroslava Aleksića), te devetoro iz Ujedinjenih (uključujući i Mariniku Tepić).

Prema sajtu Narodne skupštine, Ujedinjeni imaju 15 poslanika, Narodna 12, DS 10, Moramo Zajedno 8, Ne davimo Beograd 5, (dakle ova grupa stranaka ima ukupno 50 poslanika). Samostalnih poslanika koji ne pripadaju ni jednoj grupi je 8. Dveri imaju 6 poslanika. Novi DSS-POKS, koji kažu da nisu ni potpisali inicijativu za raspravu o poverenju Gašiću, imaju 14 poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari