Dragan Marković Palma: Izvinjavam se građanima zbog Baste 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

„Želim još jednom da se izvinim građanima Srbije, jer Rade Basta je moje najneprijatnije izneđanenje u životu, I to sam mu rekao. Ali svi prave greške, a Basta je prevario sve i Jedinstvena Srbija ga je zbog toga isključila iz stranke“, rekao je Dragan Marković Palma, lider i poslanik Jedinstvene Srbije, tokom rasprave o razrešenju ministra privrede.

On je dodao da Basta više nikada neće biti ministar, ali ni član JS i nije važan njegov CV, već njegovo ponašanje. Pojasnio je Marković i da nije tačno da Basta kada je predložen za ministra nije imao veze sa privredom .

Imao je kako je rekao neku svoju privatnu kompaniju, koju je prodao .

„Kada je bio direktor toplane, nije bilo problema sa grejanjem u Beogradu i na vreme je obavljen remont. Ali mi ne želimo da jedno pričamo, a drugo radimo. Ja sam takav čovek, tako sam rođen da neću reći da me Rusija sada vezala i da je druga moja kuća Rusija, ali nisu samo politički razlozi zbog kojih treba da sarađujemo sa Rusijom poput ekonomskih“, rekao je Palma.

On je upitao i da li bi sutra prestao rat između Ukrajine i Rusije kada bi Srbija uvela sankcije ruskoj federaciji.

„Pa, naravno da ne. CV Baste nas nije prevario, već ponašanje Radeta Baste. Za sve njegove izjave govorio sam mu nema ja, pa ja. Nego ja ispred Vlade kao resorni ministar. Šta je još problem? Problem je nekada kada čovek u kontinuitetu nanosi štetu koja se zove Srbija, da onaj ko ga je predložio traži njegovu smenu… Pedeset puta sam mu rekao nemoj to da radiš, a on je rekao neću šefe. Ali on čovek u kontinuitetu nanosi štetu Srbiji“, naveo je Marković i dodao da njega lično ne interesuju funkcije, već bolji život u državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari