"Sloga": Vučiću, sirotinja nije društveni talog 1Foto: Sloga.org.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jutrošnjem gostovanju na televiziji Prva prešao je sve granice pristojnosti prvog čoveka države i duboko uvredio sve one građane koji ga ne podržavaju jer ih je nazvao “društvenim talogom”.

U saopštenju se ističe, da je to nedopustivo, arogantno i ponižavajuće, s obzirom da je on pored predsednika svoje partije i predsednik svih građana Srbije.

„On, Aleksandar Vučić, očigledno ne shvata da ovim zloupotrebljava svoj državnički položaj i da ovim prekoračuje ustavna ovlašćenja. Srbija nije jednopartijska država i niko nema pravo građanima da brani svako političko i drugo delovanje u skladu sa zakonom“, navodi „Sloga“.

Sloga je podsetila predsednika da je Ustavom Srbija zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi, načelima građanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima. Dodaju i da prеdsеdnik države nе možе vršiti drugu javnu funkciju ili profеsionalnu dеlatnost i dužan je da sе pridržava Ustava i da se u svеmu povinujе propisima kojima sе urеđujе sukob intеrеsa pri vršеnju javnih funkcija.

„Nјegova gostovanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom gde vrlo arogantno iznosi niz neproverljivih podataka o takozvanoj ekonomskoj uspešnosti Srbije i stranim ulaganjima, bez adekvatnih sagovornika koji se bave ekonomijom i koji bi ga ozbiljno propitivali, ili vređa opoziciju ili neistomišljenike, za Udružene sindikate Srbije Sloga je ‘superhik politika’, po sistemu ‘oduzmi siromašnima, daj bogatima'“, ističe Sloga u svom saopštenju.

Dodaju i da se nadaju da će svi oni koji žive od svog rada i koji se osećaju pogođeni što su siromašni i što ih predsednik vređa – shvatiti njegovu poruku i ohrabriti da u što većem broju izađu na ulice i protestuju zahtevajući svoja neotuđiva prava, a to su zarade i penzije dostojne za život, a ne “puko preživljavanje”, što je sada pravi ekvivalent za ekonomski uspeh aktuelne vlasti.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne želi da razgovara sa liderima opozicije, a osnivača Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića i predsednika Dveri Boška Obradovića nazvao je „lopovima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.