Službenici opštinskih izbornih komisija na severu Kosova podneli ostavke 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Na severu Kosova sve više ljudi daje ostavke na svoja radna mesta i okreće leđa prištinskim institucijama, nakon jednostrane odluke Prištine o registarskim tablicama, smene Nenada Đurića, izgradnje baza na severu Kosova, te kršenja prava Srba i Briselskog sporazuma, piše Kosovo onlajn.

Nakon političkih predstavnika, policajaca, sudija i tužilaca 9. novembra su ostavke podneli i viši službenici opštinskih izbornih komisija.

U talasu najave iz Prištine da će se održati vanredni izbori za gradonačelnike i Skupštinu u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, jutros su rukovodioci opštinskih izbornih komisija podneli ostavke na svoje funkcije, potvrdio je za Kosovo onlajn Slobodan Dimitrijević koji je obavljao funkciju višeg službenika OIK za Severnu Mitrovicu.

„Rešili smo se na takav potez sa najavom kosovske vlade da će se raspisati vanredni izbori u našim opštinama bez političkog dogovara i volje građana u opštinama Leposavić, Zvečan, Severna Mitrovica i Zubin Potok. Dovedeni smo u situaciju da se od nas traži da sprovedemo izborni proces koji je nemoguće sprovesti. Smatramo da je sprovođenje ovakvog izbornog procesa bez postizanja političkog dogovora i saglasnosti naših građana, nemoguća misija“, rekao je on.

Kako je dodao, takav izborni proces bio bi u suprotnosti sa njihovim moralnim, profesionalnim i demokratakim načelima i ubeđenjima.

„Solidarišemo se sa našim sugrađanima i podnosimo ostavke na naše pozicije“, izjavio je Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari