Husein Memicfoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Stranka pravde i pomirenja (SPP) odbacila je, danas, tvrdnje ministra turizma i sporta Huseina Memića, da predsednik te partije Usame Zukorlić stoji iza pretnji smrću, upućenih preko portala bliskog toj stranci.

Navodi se da je ta tvrdnja „potpuno apsurdna i nedostojna ozbiljnog političkog komentara“.

U tekstu se ističe da anonimni komentari na portalima mogu da potiču od bilo kojeg pojedinca i da je mogao da ga plasira bilo ko „pa, čak, i pojedinac iz Memićeve stranke“.

SPP je pozvala nadležne institucije da hitno reaguju, „identifikuju osobu odgovornu za sporni komentar“ i da preduzmu odgovarajuće mere.

„Naš čvrst stav je da nema mesta za pretnje i nasilje u političkom diskursu. Iako, se ne slažemo sa politikom Memićeve stranke, oštro osuđujemo ovakve primitivne političke metode“ – navodi se u saopštenju, koje je nazvano demantijem na tekst objavljen u subotu uveče na sajtu Danasa i u današnjem štampanom izdanju našeg lista, pod naslovom „Upućene pretnje ministru turizma Huseinu Memiću“.

Iz Zukorlićeve partije su poručili „da politika blaćenja, protiv koje se borimo, nema mesta u našem javnom dijalogu, već konstruktivne kritike, koje imaju za cilj ispravljanje političkih anomalija u delovanju vlastiili u Sandžaku ili stvaranju uslova za promenu vlasti, već 16 godina su su na čelu grada i vreme je za promene“.

Na portalu bliskom SPP, u petak, se pojavio tekst pod naslovom „Kako je SDP prevario Islamsku zajednicu : Sredstva za Altun Alem preusmerena Gradskoj upravi“.

Ministar Memić, kadar vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP), da je sredstva za rekonstrukciju Altun-alem džamije, 50 miliona dinara usmerio gradskoj upravi, a ne Islamskoj zajednici u Srbiji i da se to ne dešava sa objektima koji su vlasništvo SPC.

Ispod teksta pojavio se preteći komentar, sa potpisom „Srpsko-bošnjačkog saveza“: „Pobiti izdajnike sve do jednog, jedne uskoro ABD, sada je red da mi bošnjački patriote Sandžaka izdajnicima naplatimo i tako će biti“.

Ministar turizma je, zbog ovih pretnji, obavestio Odeljenje za visokotehnološki kriminal i očekuje brzu reakciju.

Za Danas je rekao da iza takvog pisanja stoji predsednik SPP, Zukorlić „jer svi znaju da on bodi taj portal i da bez njegovog znanja ne može ništa da se objavi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari