U organizaciji Doma zdravlja juče je u Gračanici održan protestni skup zbog ubistva Aleksandra Putnika i ranjavanja njegovog sina Dobrice prošlog vikenda u albanskom selu Zrze kod Orahovca.

Više od hiljadu učesnika protesta poručilo je da od međunarodne zajednice očekuju da što pre pronađe ubice i obezbedi Srbima na KiM bolju zaštitu, prenosi Radio KiM.

Protestna šetnja kretala se od Doma zdravlja do porte manastira Gračanica, gde su paljene sveće. Učesnici su nosili transparente s porukama na engleskom jeziku „Ponovo ubijaju Srbe na KiM“, „Ko o tome svedoči. Postoji jedan svedok – ceo svet“.

Direktor Doma zdravlja Gračanica Rada Trajković izjavila je da su Srbi veoma zabrinuti zbog kontinuiteta ubijanja njihovih sunarodnika na KiM i da žele pravdu, a ne osvetu. Prema njenim rečima, Srbi u Gračanici daju podršku svojim sunarodnicima na severu KiM.

Novinske agencije javljaju da KPS nije odobrio skup, kao „neblagovremeno prijavljen“, a da je u vreme protesta u Gračanici bilo pojačano prisustvo Euleksa.

Ranjeni Dobrica Putnik, koji je preksinoć iz prizrenske bolnice prebačen u Klinički centar u severnom delu Kosovske Mitrovice, operisan je i nalazi se na hirurškom odeljenju. Hirurg Gojko Igrutinović izjavio je da je Dobrica Putnik u oružanom napadu u Zrzu „zadobio više ustrelnih i prostrelnih rana u predelu grudnog koša, trbuha i nadlaktice“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari