Predstavnici Ujedinjenih za Srbiju u Užicu: Srbija će biti slobodna 4. aprila (FOTO) 1Skup u Užicu/Foto: Nenad Kovačević/Danas

Srbija se ne plaši i 4. aprila biće slobodna zemlja, nakon što pobedimo korumpiranu vlast, čiji predstavnici će odgovarati pred sudovma, a neki od njih moraće i u zatvor, poručeno je sa predizborng skupa koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, održanog večeras u Užicu.

Iako je bilo planirano da skup bude u sali Skupštine grada, zbog velikog broja Užičana, koji su bili zainteresovani da mu prisustvuju, on je održan na platou ispred tog zdanja.

Velikim aplauzom i povicima podrške posebno su pozdravljeni Marinika Tepić, prva na poslaničkoj listi Ujedinjeni za pobedu Srbije, i Zdravko Ponoš, kandidat te koalicije za predsednika Srbije.

„Evo ti odgovora Vučiću, pretesna je sala užičke skupštine da Užičani večeras stanu u nju“, rekla je Marinika Tepić, a potom primetila da „Vučić ćuti od juče, kada su mu „uhapsili bratka Bojka Borisova“, bivšeg premijera Bugarske, zbog zloupotreba evropskih fondova, a koga je on, podsetila je, odlikovao državnim ordenom Srbije.

„Uskoro će“, rekla je, „Laura Keveši, javna tužiteljka EU da propita i Aleksandra Vučića“.

Predstavnici Ujedinjenih za Srbiju u Užicu: Srbija će biti slobodna 4. aprila (FOTO) 2
Foto: N.Kovačević/Danas

„I mi ćemo joj u tome, od sveg srca, pomoći. Njenoj kancelariji u Luksemburgu dostavićemo kilograme materijala o korupciji ovog bratka ovde, njegove partije i bratije, koji su uvalili Srbiju u kriminal i korupciju“, dodala je Tepić.

Ona je navela da je repubička tužiteljka Zagorka Dolovac saopštila da je imala  sjajan sastanak sa Laurom Keveši, što su mediji objavili, ali je to Laura Keveši demantovala i saopštila da nije bilo nikakvog sastanka.

„Zagorka je slagala i poručujemo joj – nakon pobede, 3.aprila, nećemo pustiti partiju i bratiju da se izvuče. Ne samo što će biti kažnjeni, nego će morati da vrate pokradeno, pa će biti za vraćanje penzija, pomoć poljoprivednicima, domaćoj privredi, studentima, učenicima, roditeljima i svima drugima. Trećeg aprila završimo više sa ovom vlašću. Vreme je i zrelo je da im pokažemo gde im je mesto“. poručila je Tepić.

Predstavnici Ujedinjenih za Srbiju u Užicu: Srbija će biti slobodna 4. aprila (FOTO) 3
Foto: N.Kovačević/Danas

Svedočeći o tome da je deo svoje vojne karijere proveo u Užicu, za koga ga, rekao je, vežu divne uspomene i prijateljstva, te da je iz njega otišao silom prilka, Zdravko Ponoš se obraćao prisutnima sa „moji Užičani“, a oni su mu uzvraćali velikim aplauzom i povicima podrške.

On se založio da se penzionerima vrate penzije, imovina onima kojima je oteta, a potom je zdravstvene radnike nazvao „herojima našeg doba“ i ocenio da od njih „nema većih patriota u Srbiji za dve godine borbe protiv pandemije“.

„Nažalost, kazao je, „mnogi od njih su preminuli i država je dužna da im se oduži, da im, bar, školuje decu“.

„Sramota je to što govori prva na listi SNS ugledna dr Dana Grujičić (poreklom Užičanka, prim.autora), koja je odlična lekarka, ali nije dovoljno samo to. Zdravstvo je i ljudskost. Kako mogu da se prebrojavaju lekari po tome ko se od njih razboleo od kovida na poslu ili van posla? Doktorko Dano, nemojte tako“, rekao je Ponoš, na šta su prisutni reagovali  zvižducima na pominjanje njenog imena.

Osim njih, govorili su kandidati i kandidatkinje za poslanike na toj listi– Ivana Parlić iz Užica, prof. dr Branimir Jovančićević i Miodrag Gavrilović poreklom Užičani, kao i Miroslav Aleksić, a predstavljeni su i drugi kandidati za poslanike iz Zlatiborskog okruga i deo njih iz Srbije.

Oni su poručili da je „došlo vreme da se prekine politika beznađa i urušenih institucija“ i da građani to mogu da ostvare tako što će 3. aprila glasati za tu listu i njenog predsedničkog kandidata.

Razgovori i fotografisanje

Skup je završen mirno, a građani su prilazili Mariniki Tepić, Zdravku Ponošu, Miroslavu Aleksiću, Draganu Đilasu i drugima sa kojima su razgovarali i fotografisali se.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari