Srbija će umeti da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju, poručio je juče premijer Aleksandar Vučić prilikom obilaska baze Merdare i dodao da će Žandarmerija dobiti novu opremu kako bi što efikasnije ispunjavala svoje zadatke, ali i da bi se bolje zaštitila.


„Životi žandarma i policajaca za nas su veoma važni i ne možemo dozvoliti banditima i kriminalnim grupama da kradu i pljačkaju, i ne samo to nego da dolaze sa deset automatskih pušaka koje služe samo za to da se ubijaju srpske snage bezbednosti. To je organizovani kriminal,“ rekao je Vučić. On je i dodao da veruje da Albancima iz opštine Podujevo „neće ubuduće padati na pamet da se takvim terorističkim aktima služe i da divljaju u okolini ove baze“.

Vučić je rekao da je pripadnik Žandarmerije podneo veliku žrtvu jer je bio veoma hrabar, jer je, kako je rekao, sa teroristima hteo da se ponaša kao pravi profesionalac i da ih žive uhvati, a oni su to iskoristili i pucali mu u glavu iz automatskog oružja. Premijer je napomenuo i da će država Srbija u složenim međunarodnim okolnostima biti u stanju da preduzme sve mere i da garantuje stanovništvu punu bezbednost.

Objašnjavajući promene podzakonskih akata Vučić je ukazao da je naš pripadnik koji je ranio albanskog teroristu tom prilikom deset puta viknuo: „Baci pušku!“. „On deset puta nije hteo da baci pušku. Ubuduće neće više vikati – Baci pušku“, objasnio je Vučić i dodao da je zadatak ministra unutrašnjih poslova da pripremi te akte.

Odgovarajući juče na različita pitanja novinara, premijer Srbije je izjavio da će sva tri aviona „mig 29“ kao i „migovi 21“ od danas biti kompletno na raspolaganju, nakon što su za njih stigli akumulatori u Beograd, koji su donacija Ruske Federacije. On je tom prilikom napomenuo i da bi Srbija za izgradnju auto-puta Niš-Priština mogla da očekuje da deo novca za njegovu realizaciju obezbedi EU. Vučić je najavio i da će albanski đaci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi dobiti danas udžbenike na albanskom jeziku.

Konkursi za direktore transparentni

Aleksandar Vučić poručio je juče da će konkursi za izbor direktora javnih preduzeća biti transparentni tako da će svi moći da imaju uvid u biografiju svakog kandidata. Istakavši da će pri izboru kandidata glavno merilo biti rezultati rada, on je naveo da javna preduzeća nisu tu da isplaćuju velike plate onima koji u njima rade, već da državi daju deo novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari