Srbija protiv nasilja prelomila: I u Skupštini ćemo protestovati protiv izborne krađe 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Jedan od lidera „Srbije protiv nasilja“ (SPN) potvrdio je danas da je konstitutivna sednica Skupštine Srbije zakazana za utorak 6. februara, ali nije želao da otkrije na koji način će poslanici te koalicije učestvovati u radu parlamenta.

„Poslanici koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ ne odustaju od zahteva za poništavanje parlamentarnih izbora, i to ćemo demonstrirati u samoj Skupštini. U ovom trenutku ne mogu da otkrijem detalje“, rekao je agenciji Beta jedan od lidera te koalicije, koji nije želeo da mu se spomene ime.

Kako Beta saznaje, u koaliciji „Srbija protiv nasilja“ bilo je oprečnih stavova o tome da li bi poslanici trebalo da prisustvuju konstitutivnoj sednici, ali da je konačna odluka doneta većinom glasova.

„Naši poslanici će 6. februara biti u Skupštini Srbije. To neće biti klasično prisustvo sednici već demonstracija neslaganja s konstituisanjem Skupštine zbog izborne krađe. Dogovorili smo se da ne učestvujemo u konsultacijama oko izbora i formiranja skupštinskih funkcionera i tela. Zahtevali smo da se sednica zakaže za posle 9. februara kada se očekuje rezolucija Evropskog parlamenta, ali naš zahtev nije prihvaćen“, rekao je sagovornik Bete.

Na dnevnom redu Skupštine Srbije 6. februara biće potvrđivanje mandata narodnih poslanika, izbor predsednika Narodne skupštine, izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara Narodne skupštine, izbor članova radnih tela narodne skupštine i izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari