Orlić zakazao konstitutivnu sednicu Skupštine za 6. februar, pre nego što EP glasa o rezoluciji i sprskim izborima 1foto: Stefana Savić

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zakazao je danas konstitutivnu sednicu parlamenta za utorak, 6. februara.

Na dnevnom redu je potvrđivanje mandata narodnih poslanika, izbor predsednika Narodne skupštine, izbor potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara i izbor članova radnih tela Narodne skupštine, kao i izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Sednica će početi u 10 časova.

Ovim je zakazana pre 8. februara, kada je na plenarnom zasedanju Evropskog parlamenta na dnevnom redu glasanje o rezoluciji o izborima u Srbiji.

Prozapadna opoziciona koalicija Srbija protiv nasilja, koja pred Ustavnim sudom, traži poništavanje izbora održanih 17. decembra (parlamentarnih, pokrajnskih, beogradskih), zahtevala je da se konstitutivna sednica održi nakon 8. februara i glasanja u EP.

Predstavnici SPN tražili su međunarodnu istragu o izborima u Srbiji, a od evropskih intstitucija da učestvuju u utvrđivanju nameštanja izbora, pre svega kroz, kako su navodili, migraciju birača i manipulaciju biračkim spiskom.

RIK je danas usvojila izveštaj o svom radu tokom sprovođenja izbora za narodne poslanike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari