Srbija uputila protestnu notu Ambasadi Hrvatske zbog izjave Grlić Radmana 1foto wikipedia Leo1982serbia

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom, kako su naveli, neprihvatljive izjave ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić Radmana.

Grlić Radman je ranije izjavio da Vučić mora da odluči na kojoj će stolici sedeti, aludirajući na njegove pokušaje da zadrži dobre odnose i sa Rusijom i sa Evropskom unijom.

Ministarstvo je ukazalo da je Grlić Radmanova izjava potpuno neprihvatljiva i da navedene izjave predstavljaju dalji nastavak izgradnje atmosfere mržnje prema Srbiji i srpskom narodu i narušavaju zajedničku politiku promovisanja mira i stabilnosti u regionu.

„Ministarstvo spoljnih poslova Srbije iskazuje očekivanje da će se visoki zvaničnici Hrvatske u nastupajućem periodu uzdržati od izjava koje predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari Srbije, te voditi politiku pomirenja i dobrosusedskih odnosa dve države“, navedeno je u protestnoj noti Ministarstva.

Ministarka pravde Srbije Maja Popović takođe je reagovala je na izjavu Grlića Radmana koju je ocenila kao bestidnu.

„Ovo je još jedan u nizu sramnih poteza pojedinih hrvatskih političara, koji stvaraju antisrpsku histeriju i želju za generisanjem političkih tenzija u regionu. Ovo je samo politikanstvo, namenjeno dnevnopolitičkom marketingu i osvajajnju sitnih političkih peona“, navela je Popović u pisanoj izjavi.

Srbija, dodala je još, vodi suverenu, državotvornu politiku, koja je usmerena na razvoj i modernizaciju društva, pokazujući i na ovaj način da je lider u regionu.

Grlić-Radmanovu izjavu je u subotu uveče osudio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je na Instragramu napisao da ona predstavlja mešanje u unutrašnje stvari Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari