Priča o tetki iz Kanade je mogla da prođe, ali teču sa Jovanjice Vulin teško da može da objasni: Srđan Milivojević o listi za sankcije na koju je dospeo šef BIA 1Foto: FoNet/ Ana Paunković

Poslanik DS Srđan Milivojević smatra da je šefu BIA Aleksandru Vulinu u Srbiji možda i mogla da prođe priča o tetki iz Kanade ali teču sa Jovanjice Vulin teško da može da objasni.

Milivojević povodom vesti da je Vulin stavljen na listu sankcija američkog ministarstva finansija za Danas kaže da je ovaj napredni mafijaški režim očigledno konačno došao pod lupu međunarodnih organizacija koje se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije.

– U Srbiji je možda i mogla da prođe priča o tetki iz Kanade ali teču sa Jovanjice Vulin teško da moze da objasni naročito posle svedočenja Dušana Mitića. Nadam se da će se nikad veći ugled Srbije u svetu kako to voli da kaze Aleksandar Vučić bivši predsednik Srpske napredne stranke, potvrditi ovakvim merama i protiv drugih aktera u aferi Jovanjica, pljački Srbije i sudelovanju u drugim krivicnim delima iz oblasti organizovanog kriminala i od strane srpskog pravosuđa – navodi on.

Na sajtu Kancelarije za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD se navodi da se Ministarstvo  neće suzdržavati da cilja aktere koji zloupotrebljavaju svoje položaje za ličnu korist, istovremeno podrivajući demokratsku vlasti na Zapadnom Balkanu.

To je rekao podsekretar Ministarstva Brajan E. Nelson.

„Ovom odlukom se Aleksandar Vulin smatra odgovornim za koruptivna i destabilizujuća dela koja su takođe omogućila ruske maligne aktivnosti u region“, navodi se u obrazloženju.

U odluci se navodi da označavanje Aleksandra Vulina podvlači odlučnost Sjedinjenih Država da pozovu na odgovornost one koji su uključeni u koruptivne aktivnosti kojima unapređuju sopstvene političke agende i lične interese na štetu mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari