Srđan Milivojević o novom spotu Pinka u kojem se napadaju Danas, N1 i Nova: Naručioci ovog uratka poručuju da je Vučićević jači od države 1Foto: Beta/MILAN OBRADOVIĆ/DS

Malo je reći da osuđujem monstruozni propagandni uradak emitovan na televiziji Pink u kojem se na bezobziran i divljački način kleveću i vređaju pojedini novinari koji su u javnosti poznati po svom slobodnom i nezavisnom profesionalnom radu, navodi u pisanoj izjavi dostavljenoj Danasu polsanik DS Srđan Milivojević.

Kako dodaje, zgrožen je zbog toga što tajkunska televizija „Pink“ zloupotrebljava opšte dobro u vidu nacionalne frekvencije za „targetiranje“ novinara i prizivanje njihovog hapšenja zbog kritika na račun posrnulog režima Aleksandra Vučića.

„U ovom nepotpisanom huškačkom medijskom proizvodu, koji po svojoj jezivoj sadržini podseća na spot kojim je najavljeno ubistvo Olivera Ivanovića, preti se slobodi i slobodoljubivim ljudima, ugrožavaju se oni koji prenose istinu, nasrće se na one koji brane postulate normalnosti našeg društva. Jasno je da su vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi medijski egzekutori od sada odgovorni za bezbednost ljudi protiv kojih su poveli najnoviju kampanju diskreditacije kao i za sve eventualne posledice po njihove živote“, piše Milivojević.

On ukazuje da je očigledno da je „ovaj skandalozni medijski sadržaj potpisan od istog reditelja i scenariste koji je najavio podmuklo ubistvo u Kosovskoj Mitrovici“.

„Očigledno je isti i naručilac posla, a jedina nedoumica postoji kada je reč o eventualnim izvođačima radova. Apsolutno sam uveren u to da je tajming za emitovanje ovog pretećeg spota namerno određen baš u trenutku kada Srbija obeležava dvadeset četvrtu godišnjicu od ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Vlasnici medijskih snajpera su se očigledno opredelili da umesto naslova „Ćuruvija dočekao bombe“, za upućivanje svojih zastrašujućih poruka iskoriste partijsko glasilo one stranke koju vodi nekadašnji ministar koji je izrekao stravičnu pretnju: „Kad tad osvetiću se Ćuruviji za laži koje o meni objavljuje Dnevni telegraf!““, navodi Milivojević.

Prema njegovom sudu, neophodno je da pozivanje na hapšenje novinara i urednika dnevnog lista „Danas“, portala Nova.rs, televizija Nova S i N1, a posebno crtanje meta na leđa novinara i pisca Marka Vidojkovića i Nenada Kulačina, pored novinarskih i strukovnih udruženja, osude i sve institucije u Srbiji.

„Vidojković je već sklonjen iz Srbije zbog ozbiljnih pretnji i incidenata koji su prerasli u neprihvatljiv rizik po njegovu sigurnost i njegov život. Nenad Kulačin sa tim pretnjama živi svakodnevno pod video nadzorom. Marku Stepanoviću voditelju „Mentalnog razgibavanja“, koje je od 25. decembra 2013. godine zabranjeno na medijima sa nacionalnom frekvencijom, kao i njegovom kolegi Srđanu Jovanoviću, takođe su postavljene mete na leđa“, ukazuje on.

Kako zaključuje, naručioci ovog uratka i inspiratori potencijalnih likvidatora ujedno ovim spotom poručuju da je Dragan Vučićević jači od države, da za njega ne važe zakoni ove zemlje i sudske presude, ističući reči predstavnika režima Aleksandra Vučića koji jadikuju nad sudbinom svog medijskog poslušnika i rugaju se pravnoj državi i novinarskoj profesiji.

„Kao narodni poslanik u Skupštini Srbije, insistiraću na tome da se otkriju autori ovog huškačkog i pretećeg medijskog uratka. Srbija će pobediti one koji sputavaju slobodu na putu ka demokratskom preobražaja naše zemlje, kako se nikada više na nacionalnim frekvencijama ne bi pozivalo i huškalo na progon i linč političkih protivnika režima i medijskih profesionalaca“, navodi on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari