Srđan Milivojevićfoto FoNet Aleksandar Mijailović

Poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Srđan Milivojević izjavio je da su protesti „Srbija protiv nasilja“ već pokazali da režim nije nepobediv i da „tri stuba njegove vlasti – strah, nasilje i propaganda – više ne daju rezultat“.

„Mi u istoriji nismo imali bahataju vlast i ovo je zenit našeg moralnog posrnuća. Nama je ovde ugrožen građanski i javni moral. Zato izlaženje na protest više nije stvar političkog nezadovoljstva već građanskog vaspitanja i odbrane javnog morala“, rekao je Milivojević za nedeljnik NIN.

Govoreći o očekivanjima od protesta od 1. septembra, on je rekao da je tačno da „deo ljudi govori da ne žele političare jer su podlegli propagandi da su svi isti i da je naša opozicija najgora na svetu“.

„Ta mantra je ubila politički život ovde i mi sada imamo gotovo nemoguć zadatak – da povratimo poverenje da su političke stranke te koje mogu da artikulišu građansko nezadovoljstvo i da ga usmere da ne ide u pravcu anarhije“, naglasio je Milivojević.

Kako je naveo, ovo nije borba za vlast već borba za slobodu. ;“Ovo je borba protiv okupatora, samo što je naš režim gori od okupatorskog, jer se okupatori trude da im resursi države koju su osvoji što duže potraju, a ovi vladaju po principu: uzmi sad sve što možeš i nosi. Iza njih će ostati spaljena zemlja“, upozorio je Milivojević.

On je rekao da je stvorena „sprega režima Aleksandra Vučića i organizovanog kriminala“.

„Kada bi ovog trenutka Al Kapone ili Vito Korleone ustali iz groba i došli u Srbiju, odmah bi otrčali na Andrićev venac da poljube Vučiću ruku i kažu: ‘To kume, mi smo sanjali da napravimo takvu državu. Ovo nema ni u Boliviji, ni u Ekvadoru“, rekao je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari