Srpska lista: BSK pod izgovorom borbe protiv pandemije uznemiravali Srbe južno od Ibra 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista osudila je kao provokaciju današnju akciju pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova koji su kako se navodi, pod izgovorom borbe protiv korona virusa oklopnim vozilima „uznemiravali“ Srbe koji žive južno od Ibra.

Iz liste su ocenili da oklopna vozila „nisu sredstvo za borbu protiv pandemije već za remećenje mira i spokoja“ Srba na Kosovu i Metohiji.

„Ukoliko su kosovske institucije iskrene u nameri da Srbima olakšaju borbu protiv kovida onda su morali da omoguće sprovođenje procesa vakcinacije u našim zdravstvenim ustanovama, a ne da zabranjuju dopremanje vakcina, i prete hapšenjima naših lekara u jeku pandemije“, stoji u saopštenju Srpske liste.

Dodaje se da Srbima na Kosovu i Metohiji ne fale zaštitne maske, lekovi i kiseonik jer su njihove zdravstvene ustanove „odlično snabdevene zahvaljujući podršci Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministarstva zdravlja Srbije“.

U više srpskih sredina na Kosovu i Metohiji danas su instalirani štandovi Kosovskih bezbednosnih snaga sa navodnom namerom da se prolaznicima dele epidemiološke maske, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Srpska lista: BSK pod izgovorom borbe protiv pandemije uznemiravali Srbe južno od Ibra”

  1. vi ste tako odlucili. Goran Rakic je potpredsednik vlade Kosova. Pored toga, Srpska lista ima i jos 2 ministra u vladi Kosova i koalicioni je partner Kurtiju

  2. Ovo je još jedna potvrda da je Srpska lista u Vladi Kosova samo ikebana od koje imaju lične interese, pre svega materijalno-finansijske, tzv. ministri i potpredsednik Vlade.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.