Srpska lista: Kurtijevi specijalci čizmama gaze srpski hleb i grozdove 1Kosovska policija Foto: kosovopolice.com

Srpska lista najoštrije je danas osudila sinhronizovani napad Aljbina Kurtija na Srbe i na severu i na jugu Kosova i Metohije, navodeći da se sve čini sa ciljem njihovog proterivanja.

„Danas Kurtijevi specijalci čizmama gaze srpski hleb i grozdove koje su naši građani mukom uzgajali u nadi da će u miru moći da opstanu i žive pošteno od svog rada. Plaše svojim oklopnim vozilima srpsku decu dok su u vrtiću, bez ikakve reakcije međunarodnih predstavnika“, navodi se u saopštenju.

Teror kojim smo kao narod izloženi na Kosovu i Metohiji više niko ne može da trpi. Međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje i zaustavi ludilo koje vlada u Prištini, koje može da izazove haos na ovim prostorima, navodi Srpska lista.

Pripadnici Kosovske policije i Carine sproveli su akciju kontrole proizvođača alkoholnog pića u Velikoj Hoči, prenosi Kossev.

Carina je danas saopšila da je odlučila da zapleni više od 40.000 litara vina i rakije u Velikoj Hoči, pošto je utvrđeno da se u jednoj radnji, osim što se prodaje, neovlašćeno proizvode alkoholna pića.

Oni su demantovali navode iz Beograda da se provera vrši na nezakonit način.

Lokalni mediji prenose da zaplena još nije završena i da su se građani i danas okupili ispred vinarije u tom selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari