Srpska lista najavila da će o presudi Todosijeviću obavestiti međunarodne predstavnike 1Foto: printskrin youtube rtv puls

Politička stranka srpske zajednice na Kosovu, Srpska lista, saopštila je danas da će na presudu njenom funkcioneru Ivanu Todosijeviću u Osnovnom sudu u Prištini biti podneta žalba i da će o toj presudi, koju su ocenili kao politički motivisanu, obavestiti međunarodne predstavnike.

Srpska lista je u saopštenju precizirala da će posebno obavestit međunarodne predstavnike koji se bave ljudskim pravima, a da će žalbu uložiti advokati Teodosijevića.

Naveli su da tu presudu odbacuju „kao neutemeljenu i politički motivisanu“, te ocenila da nije zasnovana „na pravu i pravdi, već na sili i političkim motivima“.

Todosijević, predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan i poslanik Srpske liste na Kosovu, osuđen je danas u Osnovnom sudu u Prištini na ponovljenom suđenju na godinu dana zatvora zbog „širenja mržnje i netrpeljivosti“.

Osuđen je zbog izjave iz marta 2019, kada je bio ministar u Vladi Kosova, da je „razlog za agresiju NATO bila takozvana humanitarna katastrofa na Kosovu i izmišljeni masakr u Račku“.

Kada je dao spornu izjavu, Todosijević je u Vladi Kosova bio ministar lokalne samouprave, a tadašnji premijer Ramuš Haradinaj ga je odmah smenio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari