Srpska lista o dolasku Kurtija na sever Kosova: Srbi s gnušanjem posmatrali paradiranje 1Print skrin Kosovo online

Srpska lista saopštila je da današnja poseta kosovskog premijera Aljbina Kurtija severu Kosova ima za cilj destabilizaciju situacije na terenu i izazivanje tenzija, prenosi Kosovo online.

„Paradiranje Aljbina Kurtija uz više desetina vozila i stotinu do zuba naoružanih albanskih specijalaca po severu Kosova i Metohije uznemirilo je Srbe na Kosovu i Metohiji koji su sa gnušanjem posmatrali ovaj igrokaz. Kurtijev dolazak na sever uz parapolicijske formacije ima za cilj destabilizaciju situacije na terenu i izazivanje tenzija. Više je nego jasno da je svojim dolaskom želeo da isprovocira reakciju srpskog naroda i sebe predstavi kao žrtvu kako bi zaradio još koji politički poen ili glas za predstojeće izbore“, navode iz Srpske liste.

Ističu da očekuju od nadležne međunarodne organizacije da reaguje na ovu, kako kažu, provokaciju.

„Nakon ove cirkuske predstave očigledno uplašen Kurti je kao i svi okupatori otišao nazad, a mi ostali na severu Kosova i Metohije kao svoji na svome jer je ovo naša zemlja, naši gradovi i opštine. Očekujemo da će nadležne službe dezinfikovati ulice kojima se on kretao i time zaštiti zdravlje naših građana. Zahtevamo da nadležne međunarodne organizacije reaguju na ovu očiglednu provokaciju i zahtevaju od svog pulena da prestane da ugnjetava srpski narod, koji je ovog puta pokazao izuzetnu suzdržanost i trpeljivost“, navedeno je u saopštenju.

Kurti je danas najpre otišao u opštinu Leposavić gde je razgovao sa gradonačelnikom, a zatim se uputio u Zubin Potok,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari