Srpska lista osudila napad na srpskog dečaka, traži pojačano prisustvo međunarodnih snaga 1Foto: Kancelarija za KiM

Srpska lista je danas osudla napad grupe Albanaca na srpskog dečaka L.M. u mestu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice i tražila da napadači budu nadjeni i kažnjeni.

U saopštenju se traži i da se „najhitnije pojača“ prisustvo međunarodnih bezbednosnih snaga u srpskim sredinama da bi se „esktremisti odvratili od napada na Srbe i njihovu imovinu“.

Ocenili su da napad na dečaka predstavlja „nastavak plana“ premijera Kosova Aljbina Kurtija da se Srbi proteraju, te su Kurtija optužili da delovanjem i političkim izjavama motiviše i podstiče nasilje.

Srpska lista je dodaa da je „najopasnije ćutanje međunarodnih predstavnika“.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je popodne saopštila da su jutros petnaestogodišnjeg Lazara M. (15) „samo i isključivo zato što je Srbin“ četiri starija Albanca pretukla u etnički mešovitom naselju Suvi Do, i nanela mu povrede glave i lica.

Kako je objašnjeno, dečaku koji je pešačio su iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom, on je sagnuo glavu kao znak da ne razume jezik i potom su odrasli muškarci zaustavili vozilo i pretukli ga.

Kancelarija je navela da se napad dogodio na mestu gde su stacionirani pripadnici Kosovske policije zbog navodne „ugroženosti Albanaca“ u mešovitim sredinama i ukazala da „ne sme biti mesta relativizaciji napada“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari