Srpska lista poziva Kfor i Euleks da rasporede snage na važnim tačkama na severu Kosova 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista pozvala je danas misije Kfor i Euleks da rasporede svoje pripadnike na „svim važnim tačkama“ na severu Kosova i Metohije i time „spreče dalje pogoršanje situacije na terenu“.

Lista je u saopštenju ocenila da su navodi prištinskih zvaničnika o zapleni velike količine naoružanja i eksploziva na severu Kosova, „samo deo propagandne aktivnosti Prištine sa ciljem dalje eskalacije situacije na terenu“.

„Neosnovana hapšenja i prebijanje Srba, marširanje do zuba naoružanih albanskih jedinica, patroliranje oklopnim vozilima pored srpskih majki sa decom kao da smo usred rata sve ima za cilj dodatno zaoštravanje situacije na terenu kako bi se izvršio tihi progon srpskog naroda sa svojih ognjišta, na šta međunarodna zajednica mora najhitnije da odgovori“, naveli su u saopštenju.

Kosovska policija sprečila je teroristički napad, kazao je sinoć kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja,neposredno nakon što se u Zvečanu obreo veći broj oklopnih vozila i samih specijalaca Kosovske policije.

Prema njegpvim rečima, u jednom automobilu pronađena značajna količina oružja – zolja, osa, eksploziv i municija sa uniformama.

Tim povodom, direktor kancelarije za KiM Petar Petković je na današnjoj konferenciji za novinare reako da je plan premijera Kosova i prištinskih institucija da oružje koje je prikupljeno od građana na Kosovu upotrebe za izazivanje nove krize i hapšenja Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari