SSP: Broj birača koji imaju pravo glasa na lokalnim izborima je na dan 12. marta u opštini Vračar smanjen za 479 1Foto: Z. S. M.

Broj birača koji imaju pravo glasa na lokalnim izborima je na dan 12. marta u gradskoj opštini Vračar smanjen za 479, dok je povećan broj birača koji imaju pravo glasa na republičkim izborima za 476 građana, izjavila je danas predsednica vračarskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac.

Gođevac je napisala da je „ubrzano odjavljivanje birača sa fiktivnih adresa krunski dokaz decembarske izborne prevare, koju je opozicija, zajedno sa civilnim sektorom i građanima – sprečila“.

„Konstantne promene broja birača treba da sakriju tragove izbornih mahinacija“, kazala je Gođevac.

Ona je ukazala da je između dva poslednja izborna ciklusa prijavljeno 9.859 novih birača među kojima nisu svi fantomski birači, ali da se „fantomi među njima dokazano nalaze u Hadži Đerinoj broj 33, Bulevaru kralja Aleksandra 106, Gružanskoj 31, Žičkoj broj 8 i 30, Mutapovoj 26, Šumatovačkoj 44“.

„O potrebi revizije jedinstvenog biračkog spiska govori prioritetna preporuka ODIHR broj četiri“, podsetila je Gođevac.

Gođevac je zatražila da sve beogradske opštine, kao i opština Vračar, omoguće nedeljno ažuriranje biračkog spiska po biračkim mestima sa pregledom imena, na isti način na koji se birački spisak objavljuje 15 dana pre izbornog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari