SSP: Nadležni da odgovore ko snosi odgovornost za nesreću u Ovčar Banji 1Foto: Nova.rs / Suzana Sudar

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Čačak zatražio je danas da čačanski gradonačelnik i nadležni organi odgovore ko snosi odgovornost za nedavnu nesreću kada su pri padu visećeg mosta u Ovčar Banji poginule dve osobe.

„Još uvek nema informacija o tome ko je zadužen za održavanje visećih mostova u Ovčar BNanji i ko snosi odgovornost za dva izgubljena života. Po rečima gradonačelnika Miluna Todorovića svi su krivi i svi nisu krivi“, ističe u saopštenju čačanksi odbor SSP, posećajući na Todorovićeve izjave da su „najgori oni koji traženjem krivca žele da prikupe političke poene“ i da „treba pustiti nadležne organe da rade svoj posao i utvrde odgovornost“.

U saopštenju odbor SSP u podseća da je gradska uprava u čačku još pre nekoliko godina namenila „čak četiri miliona dinara za sanaciju visećih mostova, ali ona nije urađena, jer nisu mogli da utvrde ko je nadležan za njih“.

„Da se ne lažemo, mostovi nisu bili prioritet. Prioritet je bila metalna ograda na pešačkom ostrvu sa saksijama na njoj koja ne služi apsolutno ničemu, a plaćena je čitavih šest miliona dinara! Prioritet je behaton koji se postavlja po celom Čačku, koji guta drvorede i zelene površine. Morava je sa mostom odnela i krivicu“, navodi u saopštenju Gradski odbor SSP Čačka.

Gradonačelnika Miluna Todorovića SSp pita „da li su nadležni organi utvrdili ko je odgovoran za zagađenje Morave, ko je odgovoran za eksploziju u ‘Slobodi’, za gubitak četiri mlada života u Jančićima jer nije popravljena zaštitna ograda koja bi sprečila da se auto surva u reku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari