SSP: Novi Sad sigurno nije najveće gradilište, ali najskuplje po kvadratu verovatno jeste, zbog arčenja budžetskih para 1Foto: A. L./Danas

Gradski odbor Stranke slobode i pravde kaže da je tužno što vlast rekonstrukciju škola i izgradnju fiskulturne sale predstavlja kao „neverovatno civilizacijsko dostignuće“.

Kako navode u svom saopštenju, zbog gradnje sale za fizičko „Novi Sad sigurno nije najveće gradilište, ali najskuplje po kadratu verovatno jeste, budući da predizborno šminkanje Grada podrazumeva ‘popravljanje stvari koje nisu pokvarene’ i nekontrolisano arčenje budžeta za plaćanje opreme i usluga po višestruko većoj ceni“.

– Možda je najočitiji primer nepotrebna zamena dobro održavanih klupa na keju novim od 800 evra, ali ne treba zaboraviti ni promenu tezgi na Limanskoj pijaci, iako za tim nije bilo realne potrebe. Podsetimo i da su, umesto postojećeg funkcionalnog saobraćajnog čvorišta, Novosađani dobili turbo kružni tok – skupu raskrsnicu koja zbunjuje vozače i pliva posle svake jače kiše – kaže Vladimir Vrsajkovnavodi predsednik gradskog odbora SSP.

On dodaje da „možda onih 100 milijardi dinara za kapitalne investicije u proteklih 12 godina nije potpuno nestalo u privatnim džepovima, ali rezultati su stvarno skromni“.

– Uskoro, kada ovoj štetočinskoj vlasti vidimo leđa, Novi Sad će dobiti prave kapitalne investicije u vidu obnove saobraćajnica, rešavanja problema parkinga, ali i komunalnog opremanja svih gradskih i prigradskih zona. Novosađani će imati ne samo obnovljene škole i vrtiće, već i nove objekte, ali i parkove, prečistač otpadnih voda i funkcionalno rešenje za komunalni otpad. Novosađani moraju da znaju da u budžetu za sve ovo ima dovoljno novca, čim se iz jednačine ukone naprednjačke lopovske šeme“, kazao je Vrsajkov.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari