SSP: Ostajanje po strani po pitanju rata u Ukrajini za Srbiju više nije moguće 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da nova Rezolucija Evropskog parlamenta, koja je danas na glasanju, predstavlja novu opomenu da ostajanje po strani po pitanju rata u Ukrajini za Srbiju „više nije moguće“.

„Politički i ekonomski trošak nesvrstavanja će biti sve veći ukoliko u sopstvenom interesu ne uvažimo novu realnost da je Rusija zbog svoje agresije u Ukrajini za čitavu generaciju izolovana van evropskih tokova“, naveo je u saopštenju generalni sekretar SSP Peđa Mitrović.

On je ocenio da je nakon Rezolucije Evropskog parlamenta iz novembra 2022. godine i Izveštaja Evropske komisije, evropski put Srbije ugrožen i da je na pragu toga da „aktuelna generacija političara Srbiju ostavi van evropskog koloseka“.

„Zato pozivamo Vladu Srbije da hitno započne proces usklađivanja spoljne politike zemlje sa spoljnom politikom Evropske unije i da hitno otkoči i sprovede brz proces reformi u zemlji, kako bi Srbija što pre dostigla visoke standarde uređenja države Evropske unije i ispunila kriterijume za pristupanje“, kazao je Mitrović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari