SSP pita obezbeđenje Skupštine: Na osnovu čega ste izdali nalog da se opoziciji zabrani kretanje po sali 1Printskrin RTS

Poslanici Stranke slobode i pravde i Pokreta slobodnih građana uputili su danas dopis službi obezbeđenja Narodne skupštine i načelniku Slobadnu Ivanoviću u kom navode da su u utorak 6. februara tokom prve sednice novog saziva pripadnici MUP-a koji obezbeđuju zgradu učinili, naočigled cele javnosti, brojne prekršaje.

Kako se navodi u saopštenju, dozvolili su poslanicima SNS-a da se popnu na balkon velike sale tokom zasedanja, ali to isto nisu dozvolili opozicionim poslanicima kada su i oni krenuli na isti balkon.

„Još gore, nisu dozvolili ni novinarima da prate sednicu bar sa balkona, kao ni iz same sale odakle su ih prethodno isterali” navode u dopisu i dodaju da poslanicima opozicije nisu dozvoljavali da unesu bilo šta osim papira, te da su poslanicima vlasti dozvolili da najpre u zgradu Skupštine, a potom i u salu, unesu ogroman transparent od oko 20 metara i okače ga sa balkona sale – kao da je tribina na stadionu u pitanju“, piše u saopštenju SSP.

Dalje se navodi da su dozvolili da narodni poslanik vlasti Radoslav Milojičić prođe kroz policijski kordon u sali, otme mali transparent iz ruku poslanika opozicije i neometano se vrati kroz policijski kordon.

„Nisu ga sprečili da priđe poslaniku opozicije, niti bilo šta učinili povodom Milojičićevog vandalskog čina. Međutim, u isto vreme ti isti policajci su zagradili i opkolili poslanike opozicije koji su želeli da sa sredine sale podignu svoje transperente na papiru, nikome ne prilazeći od poslanika vlasti, niti nasrćući kako je to nesmetano dozvoljenu poslaniku SNS”, piše u dopisu.

SSP zahteva od službe obezbeđenja i načelnika Ivanovića da odmah odgovori da li je on izdao naredbu da se na ovaj način postupa.

„Ako niste, zahtevamo da nas obavestite protiv kojih pripadnika MUP-a Srbije ste pokrenuli disciplinski postupak zbog nesavesnog obavljanja svoje dužnosti. Takođe zahtevamo da nas obavestite na osnovu čega ste izdali nalog policajcima da onemoguće narodne poslanike opozicije da se kreću po sali i Narodnoj skupštini kada nije došlo ni do kakvih radnji koje bi predstavljale prekršaje ili krivična dela. Ukoliko ne odgovorite na navedena pitanja i ne obavestite javnost ko je odgovoran za kršenje pravila, smatraćemo vas partijskim SNS obezbeđenjem i u skladu sa tim se prema vama i odnositi”, zaključuje se u dopisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari