SSP: Rebalans budžeta Beograda usvojen bez dostave materijala odbornicima 1Arhivska fotografija Foto: Beoinfo

Begradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je danas da je Srpska napredna stranka, kao poslednji akt trenutne gradske vlasti, „uradila još jednu nečuvenu stvar i usvojila rebalans budžeta Beograda za 2022. bez dostave materijala odbornicima“.

Prvo je pitanje kako je moguće da posle samo mesec dana od usvajanja budžeta usvajaju rebalans, navodi se u saopštenju.

„Pretpostavljamo da su napravili predizborni panflet i puno džepova iz kojih će se voditi kampanja ove nazadne vlasti za Beograd“, ocenili su iz SSP-a.

Pitaju i ko je i kako od tih odbornika, uključujući Aleksandra Šapića, glasao za rebalans koji niko nije video.

„Oni upravljaju tako novcem Beograđana, kako se ne upravlja ni kućnim budžetom. Ne možemo zamisliti da nam komšija donese neki papir, a mi zatvorenih očiju damo novac i pustimo ga da radi sa našom kućom šta hoće“, navedeno je u saopštenju.

Iz SSP-a smatraju da je jedina dobra vest „da je to poslednja odluka koju je ovaj saziv doneo i da ovi ljudi više nikada neće da odlučuju o Beogradu od 3. aprila“.

Skupština Beograda usvojila je danas rebalans budžeta glavnog grada za 2022. godinu u iznosu od 166 milijardi dinara, odnosno 1,441 milijardi evra, za koji je zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao da je najveći u istoriji grada.

Кako je na sednici obrazložio zamenik gradonačelnika, razlog rebalansa budžeta, nakon mesec i po dana od njegovog donošenja, jeste u povećanim prihodima, odnosno u tome što se budžet planiran konzervativno ili sa najmanje mogućim očekivanim prihodima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari