SSP: Saobraćajni kolaps košta građane Novog Sada i zdravlja i novaca 1Foto: SSP NS

Saobraćajni kolaps na ulicama Novog Sada postao je naša svakodnevica, jer „stručnjaci” iz gradske vlasti nisu u stanju da, ni ono malo saobraćajnica predviđenih za rekonstrukciju, poprave brzo i efikasno, saopštavaju iz novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

„Aktuelni su radovi u Bate Brkića, raskrsnica Futoškog puta i Bulevar Evrope kod Šeratona, u Temerinskoj, delu Partizanske… Istovremeno, u pravcu Veternika zbog radova je prohodna samo jedna traka, te se saobraćaj otežano odvija. Ovih dana započeli su i radovi u Ulici kraljevića Marka, od Bulevara kralja Petra i do Bulevara Jaše Tomića, i trajaće sedam meseci“, nabrajaju iz SSP.

Kako nastavljaju, umesto da se radovi izvode vikendom i noću, uz maksimalnu koordinaciju izvođača radova i angažovanje saobraćajne policije koja bi regulisala saobraćaj, popravke kolovoza izvode se radnim danima i u špicevima, u vreme kada je saobraćaj na maksimumu.

„Pored toga što naši sugrađani gube mnogo vremena u čekanju, vožnja „kreni-stani” mnogo košta i zbog previsoke cene benzina. Takođe, zbog saobraćajnih zastoja pogoršava se ionako loš kvalitet vazduha u gradu. Očekujemo da će novopečeni gradonačelnik ovaj problem sagledati iz ugla potreba građana, a ne iz perspektive stranke, što je imao običaj da čini njegov prethodnik“, zaključili GrO SSP.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari