SSP traži od Gašića da saopšti javnosti dokle se stiglo u istrazi paljenja auta člana te stranke 1foto (BETAPHOTO/MILOš MIŠKOV)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić zatražila je danas od ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića da u roku od 48 sati javnosti saopšti „dokle se stiglo“ u istrazi o paljenju automobila člana SSP iz Elemira, Dragoslava Stankova.

Incident u tom mestu kod Zrenjanina dogodio se 1. marta, a Tepić je od ministra zatražila da odgovori da li je počinilac priveden, s obzirom da, kako je navela, postoji potvrda da je snimljen kamerom i da je policija „s tim upoznata“.

„Ovo malo i mirno banatsko selo Elemir, ali i građani Zrenjanina kome pripada, a naročito svi mi Dragoslavovi saborci, ne prihvatamo ćutanje nadležnih organa na činjenicu da se ljudima pale automobili zbog drugačijeg mišljenja ili kritike vlasti“, navela je Tepić, a prenela Stranka slobode i pravde.

Podsetila je da je na automobil člana SSP bačen Molotovljev koktel.

„Uništavanje imovine, ugrožavanje života i izazivanje opšte opasnosti ne sme biti ignorisano samo zato što se ne radi o članu vladajuće stranke, zbog čega možemo da zaključimo da policija i tužilaštvo, po čijem nalogu policija prikuplja dokaze, dele ljude na građane prvog i drugog reda“, dodala je potpredsednica SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari