SSP: Tužilaštvo da reaguje protiv predavača Zorana Ćirjakovića 1Foto: SSP

Stranka slobode i pravde zatražila je danas hitnu reakciju tužilaštva protiv predavača na Fakultetu za medije i komunikacije Zorana Ćirjakovića zbog uvreda i ugrožavanja bezbednosti žena.

U saopštenju SSP je ocenila da je Ćirjaković prešao sve granice „zbog čega tužilaštvo ne sme da ćuti i time pokaže strah od izvršne vlasti“ i da svojim nereagovanjem dodatno dovede u opasnost intelektualke, novinarke, profesorke, sve kritičare današnjice u Srbiji koji drže do integriteta i ne pristaju da ćute.

„Ćirjakovićeva haranga predugo traje“, ocenio je SSP. U saopštenju se navodi da „u zemlji režima pod kojim je previše novinara stradalo, a javni prostor svakodnevno kontaminiran agresijom i govorom mrženje, nekažnjeni pozivi na linč koje Ćirjaković učestalo promoviše samo mogu da pokrenu novu spiralu nasilja i to prema ženama“.

Šest javnih ličnosti uputilo je u ponedeljak otvoreno pismo u kojem su navele da su bile meta Ćirjakovića, da ih je vređao i unižavao njihov rad, kao i da je uz pomoć njihovih fotografija otvarao lažne profile na društvenim mrežama. To pismo potpisale su pomoćnica glavnog urednika nedeljnika „Vreme“ Jovana Gligorijević, novinarka lista „Danas“ Snežana Čongradin, viša naučna saradnica Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Adriana Zaharijević, istoričarka Dubravka Stojanović, aktivistkinja Jelena Lalatović i aktivistkinja Ne davimo Beograd Isidora Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari