SSP: Vučić priznao dve činjenice 1Foto: Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upravo priznao dve činjenice – da će biti novih izbora u Beogradu i da Vlada Srbije mora da primeni sve preporuke Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o izborima i to odmah.

„Tako je Vučić posle neviđenog ‘ne’ Ane Brnabić morao sada potpuno da reterira i sve prihvati kada je reč o izbornim uslovima uoči prvih sledećih izbora“, navela je SSP u saopštenju.

Sve ostalo u obraćanju Vučića javnosti, poput specijalnog rata protiv Srbije, priče o platama, uvreda na račun opozicije i funkcionera stranih država, služilo je tome da te činjenice „zamaskira za uši svojih birača“, ali ostaje činjenica da je morao da u potpunosti prihvati primeu preporuka ODIHR o izborima, navela je SSP.

„Međutim, verovati Vučiću na reč nije dovoljno, stoga očekujemo dolazak misije u skladu sa Rezolucijom Evropskog parlamenta i uspostavljanje mehanizama nadzora nad primenom preporuka ODIHR o izborima u Srbiji“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari